Právě vysíláme

Kim Kardashian poškodila šaty po Marilyn Monroe. Sběratelé zuří

15. června 2022 11:27
Kim Kardashian poškodila šaty po Marilyn Monroe. Sběratelé zuří

Kim Kardashian si na letošní ročník Met Gala vypůjčila originální šaty po Marilyn Monroe. Dle posledních zpráv to ovšem vypadá, že je róba nenávratně poškozena.

Marilyn Monroe si své ikonické zlaté šaty nechala ušít k příležitosti narozenin amerického prezidenta Johna F. Kennedyho v roce 1962. Šaty byly navrženy tak, aby kopírovaly její postavu, Zpěvačka navíc požadovala, aby se jednalo o unikátní kousek zhotovený pouze pro ni. Róba obsahuje 2500 krystalů a v kauci byla vydražena za 120 milionů korun.

Kim Kardashian byly šaty zapůjčeny na akci Met Gala. Aby hvězda reality show róbu oblékla, musela během pár dní shodit několik kilo. Šaty ovšem stejně přes své pozadí nedopla, a tak na červený koberec musela přijít s kožíškem, který nedopnutí zakrýval. Rozhodnutí půjčit ikonické šaty americké hvězdičce bylo veřejností kritizováno. Hned několik historiků se shodlo na tom, že šaty byly opravdu zhotoveny pouze pro Marilyn Monroe a nikdo jiný by je tak oblékat neměl.

Sběratel Scott Fortner nyní zveřejnil fotografie šatů, které dokazují, že róba je po půjčení Kim značně poškozena. Na zadním zapínaní totiž chybí krystaly a flirty, které ještě před Met Gala na šatech byly.

„Jsem frustrovaná, protože je to porušení všeho, co je považováno za profesionální zacházení s historickými kostýmy,“ řekla americkým médiím Sarah Scaturro, sběratelka historických předmětů. Scaturro se navíc obává toho, že celebrity nyní budou tlačit na to, aby si historické kostýmy mohli půjčovat.

 

Články, které by tě mohly zajímat