Právě vysíláme

Kluci ve španělské škole se povinně učí domácí práce. Z žehlení košil skládají i zkoušky

25. září 2020 9:10
Kluci ve španělské škole se povinně učí domácí práce. Z žehlení košil skládají i zkoušky

Dámy, ženy, slečny, také vám občas přijde, že bez vás by si muži v domácnosti příliš neporadili a chodili by ve zmačkaných košilích a umřeli hlady? Pak věřte, že v tomto názoru rozhodně nejste sama. Proto se také jedna ze škol ve Španělsku rozhodla studenty naučit, jak zvládat domácí práce.

Nechceme samozřejmě všechny muže házet do jednoho pytle a jistě se najde hodně chlapů a kluků, co doma žehlí, vaří a pere. Musíme si ovšem přiznat, že i roce 2020 dělají tyhle činnosti především ženy a hodně mužů se třeba nikdy nenaučilo, jak si správně vyžehlit košili. A právě proto střední škola ve Španělsku nazvaná Colegio Montecastelo zavedla do povinné výuky i domácí práce pro muže, kde se studenti učí správně žehlit, prát a vařit a z těchto dovedností i skládají zkoušky. Z mladých Španělů pak totiž nevyrostou mamánci, ale chlapi, co se umí o sebe postarat.

Zpráva o ojedinělé výuce sklidila překvapivě rozporuplné reakce a na sociálních sítích rozdělila uživatele na dvě skupiny. Jedna výuku chválí a myslí si, že by se měla zavést na školách po celém světě. Další si pak myslí, že je samozřejmě správné, aby kluci uměli žehlit, ale tyto dovednosti by se měli naučit doma a ve škole se vzdělávat v jiných věcech.

Jaký na to máte názor vy? Hlasujte v naší anketě!

 

Zdroj: BoredPanda

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat