Právě vysíláme

Koala překvapila australskou rodinu. Pojídala jí vánoční stromek

4. prosince 2020 12:10
Koala překvapila australskou rodinu. Pojídala jí vánoční stromek

Když se rodina McCormick vrátila ve středu domů, čekalo ji v obývacím pokoji překvapení. Na svém umělém vánočním stromku našla koalu, která požírala jeho větve.

Když šestnáctiletá Taylah opouštěla ve středu ve tři hodiny odpoledne dům v Adelaide, ujistila se, že zhasla všechna světla a zamkla. O to více byla i s rodinou překvapená, když po návratu uviděla na vánočním stromku netradiční ozdobu – živou koalu.

„Visela mezi světly. Máme umělý stromek, který je navíc hodně starý, a ona mu zkoušela ohryzat větve. Nejprve nahlas potěšeně přežvykovala, ale když zjistila, že je stromek plastový, zastavila,“ řekla překvapená dívka.

Její matka Amanda McCormick si nejdříve myslela, že si z ní dcera střílí. „Říkala jsem si, jestli tam náhodou některé z našich dětí nepověsilo ponožku, ale ne, na stromku byla opravdu koala. V minulosti se nám něco podobného už stalo, ale vždycky šlo o stromy, které máme venku.“

Jak se koala do domu dostala, rodina netuší. Jakmile ji našla, okamžitě zavolala odchytovou službu. Ta zpočátku rodině nechtěla uvěřit, nakonec si však pro zvíře přijela. Pečovatelé následně Daphne, jak Taylah koalu pojmenovala, vypustili v zalesněné oblasti a slíbili, že na ni od teď budou dohlížet.

Zdroj: thegurdian.com, facebook.com/1300Koalaz

Články, které by tě mohly zajímat