Právě vysíláme

Kočka se naučila na klavír. Když má hlad, zahraje na něj

22. prosince 2020 18:11
Kočka se naučila na klavír. Když má hlad, zahraje na něj

Mourovatý kocour má netradiční nadání. Umí hrát na klavír. Kdykoliv má hlad, místo, aby obtěžoval majitelku mňoukáním, zahraje na něj.

Hudebnice Kate Nyxová si Winslowa pořídila před sedmi lety. „Našli jsme ho s manželem mé sestřenice na dvorku, když tam soupeřil se psy. Byl špinavý a hladový,“ prozradila. Kotěte se bez rozmýšlení ujala a vzala si ho svého domu ve Philadelphii.

Protože je Nyxová vášnivou muzikantkou, měla už tehdy doma několik nástrojů včetně malého piana. To okamžitě Winslowa zaujalo. „Udeřil do klávesy a ihned hledal, odkud zvuk vyšel. Až to zjistil, už ho piano tolik nezajímalo.“

A tak na něj Kate zkusila taktiku, která většinou zabírá na psy. Za splnění toho, co po něm chtěla, dostal odměnu v podobě pamlsku. A dnes už si hraním neříká jen o něj. „Teď piano používá, i když se chce jen pomazlit, nebo když chce vyčistit záchod.“

Video, které Nyxová zveřejnila na Twitteru, se stalo brzy virálním. Během několika dnů ho vidělo více než milion osob. Podívejte se sami, jak Winslowovi hraní jde.

Zdroj: National News, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat