Právě vysíláme

Kongresman hájil Trumpa: Hollywoodské celebrity podněcují k násilí

15. ledna 2021 14:10
Kongresman hájil Trumpa: Hollywoodské celebrity podněcují k násilí

Po útoku na Kapitol sklízí Donald Trump kritiku ze všech stran. Hollywoodské celebrity na něm celé roky jeho úřadování nenechali nit suchou. Právě na tyto celebrity se teď zaměřil republikánský kongresman Ken Buck podle, kterého nemají hollywoodské hvězdy ohledně podněcování násilí americkému prezidentovi co vyčítat.

Při svém projevu se Ken Buck vyjádřil na adresu řady slavných osobností. Podle něj se Trumpovy výroky, které prohlásil krátce před napadením Kapitolu dají vyložit všelijak. Ken tvrdí, že Donald přímo k násilné akci nikoho nevyzval. Ve svém projevu dále uvedl, že výhrůžky některých celebrit, které dlouhodobě veřejně nenávistně vystupují vůči Trumpovi jsou často naopak velmi konkrétní.

„Socialisté z Hollywoodu se připojili ke svým spojencům v Kongresu. Robert De Niro řekl, že chce prezidenta udeřit do tváře. Madonna přemýšlela o tom, že vyhodí Bílý dům do povětří. Kathy Griffin držela sťatou podobiznu hlavy prezidenta. V tu chvíli moji kolegové nic neřekli,“ uvedl Buck ve svém proslovu v narážce na demokraty.

Královna popu Madonna dlouhé roky patří k výrazným kritikům Donalda Trumpa„Ano, jsem naštvaná. Ano, jsem pobouřená. A ano, hodně jsem přemýšlela o tom, že vyhodím Bílý dům do povětří. Vím ale, že to nic nezmění. Nemůžeme upadnout do zoufalství,“ nechala se Madonna slyšet v roce 2017 na pochodu za práva žen ve Washingtonu. Poté tvrdila, že o žádnou hrozbu nešlo a její slova byla vytržena z kontextu.

Madonna

Těsně před prezidentskými volbami v roce 2016 hollywoodský herec Robert De Niro prohlásil, že by Trumpa nejraději udeřil do obličeje. „Neskutečně mě rozčiluje, že se tato země dostala až do bodu, kdy tento blázen, tenhle kr*tén, skončil tam, kde je. Mluví o tom, jak by chtěl někoho udeřit do obličeje? Dobře, já bych rád udeřil do obličeje jeho. Tohle je někdo, koho chceme za prezidenta? Nemyslím si,“ nechal se tehdy slyšet De Niro.

Americká komička Kathy Griffin se vyznamenala tím, že v roce 2017 sdílela fotografii, na níž drží useknutou a zkrvavenou hlavu v té době nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Za fotografii sklidila ostrou kritiku a přišla o několik pracovních nabídek.

Kathy Griffin s useknutou hlavou Donalda Trumpa

Madonna ani herec Robert De Niro se k projevu kongresmana Kena Bucka nevyjádřili, zatímco komička Griffin se mu vysmála, že jí její při projevu spletl jméno.

Zdroj: Billboard, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat