Právě vysíláme

Kongresman pobouřil internet rodinnou vánoční fotografií se zbraněmi

6. prosince 2021 9:10
Kongresman pobouřil internet rodinnou vánoční fotografií se zbraněmi

Americký republikánský kongresman Thomas Massie pózoval s rodinou před vánočním stromečkem se zbraněmi. Kontroverzní snímek vyvolal značnou kritiku. Massie ho zveřejnil jen pár dní poté, co patnáctiletý chlapec zastřelil na střední škole v Michiganu čtyři studenty.

Kongresman netradiční vánoční fotografii zveřejnil na Twitteru, kde vzbudil značné pohoršení.

„Veselé Vánoce! P.S. Santo, prosím, přines náboje,“ napsal kongresman z Kentucky k fotografii, na které Thomas Massie a dalších šest nejbližších členů rodiny drží samopaly a poloautomatické zbraně. Podle agentury Reuters zbraně připomínají kulomet M60, poloautomatickou pušku AR-15 a samopal Thompson.

Kontroverzní snímek spustil na Twitteru značnou vlnu kritiky. Massieho příspěvek odsoudil i americký demokrat John Yarmuth, který předsedá rozpočtovému výboru Sněmovny reprezentantů. „Jsem dost starý na to, abych si pamatoval, jak republikáni křičeli, že je necitlivé snažit se chránit lidi před násilím se zbraněmi po tragédii. Slibuji, že ne každý v Kentucky je necitlivý hlupák.“

Smrtelný incident v Michiganu opět vyvolal bouřlivé diskuze o bezpečnosti ve školách, kontrole a regulaci zbraní a právech jedinců vlastnit zbraň.

 

Články, které by tě mohly zajímat