Právě vysíláme

Kontroverzní Andrew Tate ostrouhal. Policie zabavila jeho luxusní vozy u hodinky

16. ledna 2023 13:04
Kontroverzní Andrew Tate ostrouhal. Policie zabavila jeho luxusní vozy u hodinky

Rumunská policie zabavila několik luxusních automobilů a další majetek v odhadované hodnotě 3,9 milionu dolarů (86,6 milionu Kč) v souvislosti s vyšetřováním případu kontroverzního influencera Andrewa Tatea.

Ten byl koncem loňského roku zadržen pro podezření ze zločinného spolčení, obchodu s lidmi a znásilnění a byl vzat do vazby.

Rumunské úřady v prohlášení uvedly, že celkem bylo zabaveno 15 luxusních aut, 14 značkových hodinek a hotovost v několika měnách. Na zásahu se podílelo několik maskovaných policistů, kteří se spolu s úředníky shromáždili u pozemku, který patřil Tateovi. Mezi zabavenými auty jsou značky jako Rolls – Royce, Ferrari, Porsche, BMW, Aston Martin či Mercedes – Benz.

Bývalý kickboxer Tate, který má britské a americké občanství, jeho bratr a dvě Rumunky – bývalá policistka a Tateova přítelkyně – byli zatčeni 29. prosince v Rumunsku na základě obvinění, že nutili ženy vytvářet pornografický obsah určený pro zpoplatněné webové stránky. Podle prokuratury tímto způsobem zneužili šest žen. Původně 24hodinovou vazbu jim soud prodloužil na 30 dní, proti čemuž se čtveřice odvolala.

 

Šestatřicetiletý Tate dostal zákaz publikovat na mnoha sociálních sítích za své komentáře proti ženám a nenávistné příspěvky. Týkalo se to i twitteru, kde má 4,5 milionu sledujících. Po nástupu Elona Muska do čela této sociální sítě byl ale zákaz podobně jako v případě řady dalších kontroverzních účtů zrušen. Nedlouho před zatčením si Tate na twitteru vyměňoval urážky s klimatickou aktivistkou Gretou Thunberg.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat