Právě vysíláme

Koronavirus uvěznil 40 lidí na festivalu v džungli. Návštěvníci nemohou opustit ostrov!

28. dubna 2020 14:10
Koronavirus uvěznil 40 lidí na festivalu v džungli. Návštěvníci nemohou opustit ostrov!

Ačkoliv byla po celém světě zrušena kvůli koronaviru naprostá většina festivalů, jeden stále zůstává. Podle jeho účastníků ale rozhodně není o co stát.

Festival s názvem Tribal Gathering probíhá na ostrově v Panamě a ačkoliv je už oficiálně zrušený, návštěvníci ostrov nemohou opustit. Pořadatelé je totiž kvůli pandemii koronaviru uzavřeli do karantény. Z džungle tak údajně nemůže řada lidí odejít a internetový portál Vice navíc informuje, že 40 návštěvníkům byly odebrány pasy.

Tribal Gathering není klasický hudební festival. Malá skupina návštěvníků ho ale navštěvuje proto, aby se od domorodých kmenů v Panamě naučila, jak žít v souznění s přírodou. „Zpočátku to tu bylo jako v ráji. Ale od chvíle, kdy jsme tu zavření, už to tak ani zdaleka nevypadá,“ řekl jeden návštěvníků festivalu. Jemu i dalším lidem totiž organizátoři jednoho dne sdělili, že se svět postupně kvůli Covidu-19 uzavírá do izolace a oni nyní nemohou opustit ostrov.

 

Zpočátku to pro návštěvníky bylo zábavné a lidé tančili a zpívali na plážích. Na ostrově se ale zanedlouho začali pravidelně objevovat vojáci, kteří je kontrolovali a ty, kteří chtěli z ostrova odjet, často až násilím odvlekli z pláže.

Pro některé návštěvníky poslali jejich ambasády pomoc a dopravili je do jejich země. Řada lidí však na ostrově zůstala a vyčkává, co bude dál.

 

Zdroj: Vice

Články, které by tě mohly zajímat