Právě vysíláme

Koťátko strávilo na vysokém stromě 40 hodin! Jak se nakonec dostalo dolů?

21. dubna 2020 18:00
Koťátko strávilo na vysokém stromě 40 hodin! Jak se nakonec dostalo dolů?

Ve skotské vesnici Torphins se odehrál znepokojující incident. Tamní osmiměsíční kotě se zatoulalo a uvízlo na nejvyšším, nejstarším stromě ve vsi. Vrátit ho zpět na zem stálo místní mnoho úsilí.

Je to dobrodruh

Osmiměsíční kotě jménem Scout je mezi obyvateli vesnice Torphins považováno za jakéhosi dobrodruha. Roztomilé kotě se prý často prochází po celé vesnici a občas se i zatoulá v okolní přírodě.

Majitelka Scouta Bethan Starling je zvyklá, že kotě vždy na nějakou dobu zmizí. Malý rošťák si ale nikdy nenechá ujít večeři.

Před dvěma dny se ale situace změnila. Scout totiž zmeškal večeři a nebyl k vidění nikde po vesnici. Bethan Starling začala panikařit. Po několikahodinovém pátrání uslyšela křik z nedalekého stromu – byl to Scout. Malý kocour uvízl na nejvyšším, nejstarším stromě ve vesnici. Místní odhadovali, že se nacházel až ve výšce 24 metrů!

S pomocí vesnické komunity (včetně místního horolezce) se Bethan Starling po celých 40 hodinách podařilo přilákat malé kotě, ať sleze dolů. Scout byl sice v šoku, ale naštěstí neutrpěl žádná zranění.

Snad si příště vybere poněkud bezpečnější trasu pro svoji denní procházku!

Zdroj: BBC, Bethan Starling

Články, které by tě mohly zajímat