Právě vysíláme

Královna Alžběta II. se s manželem rozloučila dopisem, podepsala ho roztomilou přezdívkou z mládí

19. dubna 2021 9:10
Královna Alžběta II. se s manželem rozloučila dopisem, podepsala ho roztomilou přezdívkou z mládí

Královna Alžběta II. se v sobotu navždy rozloučila se svým manželem Philipem, který o týden dříve zemřel na následky své nemoci. Před dojemným obřadem položila princi na rakev tajemný dopis, který podepsala svou přezdívkou z mládí.

Co přesně list, který Alžběta II. svému manželovi napsala, obsahoval, se palác rozhodl nekomentovat. „Je to její osobní věc,“ uvedl pouze. Fotografové, kteří byli vpuštěni do chrámu, jeho část však zdokumentovali. Konkrétně podpis královny.

Ta v rozlučkovém dopise při podpisu použila svou přezdívku z mládí Lilibet, kterou jí oslovoval už jen její zesnulý manžel. S ním královna strávila v manželském svazku dlouhých 73 let.

Princ Philip zemřel 9. dubna. Dlouho se spekulovalo, zda se smutečního obřadu zúčastní také princ Harry, který do Velké Británie nakonec dorazil bez své manželky Meghan Markle. Ta zůstala doma kvůli vysokému stádiu těhotenství.

Aby na ceremoniálu nedošlo k žádným rozepřím kvůli nedávnému rozhovoru Harryho a Meghan s Oprah Winfrey, nešli princové na pohřbu dědečka vedle sebe, nýbrž mezi ně královna postavila bratrance Petera Philipse. Po obřadu však bratry fotografové zachytili ve vzájemném rozhovoru a Velkou Británií se tak šíří zprávy o jejich usmíření.

Zdroj: People, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat