Právě vysíláme

Královna Alžběta smutní, zemřel její pes Vulcan

7. prosince 2020 12:10
Královna Alžběta smutní, zemřel její pes Vulcan

Královna Alžběta II. je zarmoucena ztrátou svého psa Vulcana, který před několika týdny zemřel. Na sociálních sítích to potvrdil Buckinghamský palác.

Vánoce na hradu Windsor budou jedny z nejsmutnějších. Nejenže je v letošním roce královna oslaví pouze s manželem princem Philipem bez účasti širší rodiny, ale i bez svého čtyřnohého mazlíčka Vulcana. Velšského korgiho si Alžběta II. pořídila v roce 2007 a patřil mezi její nejoblíbenější.

„Královna je zarmoucena smrtí jednoho ze svých dvou psů. Vulcan zemřel před několika týdny na hradu Windsor,“ oznámil Buckinghamský palác. Alžbětě II. tak z původní čtrnáctičlenné smečky zbyla pouze fenka dorgiho, Candy. Vlastní chov totiž ukončila před pěti lety, údajně protože si nepřála, aby ji některý z jejích psů přežil.

Vulcan není jediným psím miláčkem, který v královské rodině v poslední době uhynul. Princ William vévodkyní Kate před pár dny přišli o kokršpaněla Lupa. „Byl součástí našich srdcí posledních devět let, bude nám moc chybět,“ zveřejnila dvojice spolu s fotografií psa na svém instagramovém účtu.

Zdroj: novinky.cz, mirror.co.uk, shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat