Právě vysíláme

Které celebrity nejvíce znečišťují planetu soukromými lety? Taylor Swift skončila na prvním místě

31. července 2022 13:10
Které celebrity nejvíce znečišťují planetu soukromými lety? Taylor Swift skončila na prvním místě

Celebrity rády mluví o ekologických problémech a apelují na ostatní, aby zachraňovali planetu. Hojně ovšem používají soukromá letadla, kterými životní prostředí naopak znečišťují.

Influencerka Kylie Jenner se stala terčem kritiky, když na sociálních sítích upozornila své sledující, aby uprostřed klimatické krize zachraňovali planetu. Sama přitom velmi často používá k přepravě soukromé tryskáče a dle zjištění amerických médií s nimi cestuje i na pouhé deset minut dlouhé lety. 

Server Independent zveřejnil studii, co ukazuje, která celebrita létá soukromými tryskáči nejčastěji, a nejvíce tedy do vzduchu vypouští škodlivé emise CO₂ emise. Žebříček byl sestaven na základě veřejných údajů. Zjišťovala se průměrná doba letu a počet ujetých kilometrů.

Na prvním místě skončila Taylor Swift s 8 293,54 tuny emisí. Zpěvačka totiž dle výsledků použila své soukromé letadlo od měsíce leden celkem 170krát a její nejkratší let trval 36 minut. Na twitteru se rovněž objevil komentář, podle kterého Taylor vypustí do vzduchu více CO₂, než průměrný Američan za 550 let. Na druhém místě skončil bývalý boxer Floyd Mayweather, třetí místo obsadil Jay-Z. Kim Kardashian je sedmá a v černé desítce je i herec Mark Wahlberg. 

Kylie Jenner a její soukromé letadlo

Články, které by tě mohly zajímat