Právě vysíláme

Kuchařka a hvězda Instagramu Kamu šlápla vedle. Čelí kritice kvůli fotce jídla

9. srpna 2021 16:00
Kuchařka a hvězda Instagramu Kamu šlápla vedle. Čelí kritice kvůli fotce jídla

Influenceři se občas domnívají, že jsou nedotknutelní a fanoušci za nimi budou stát za každou cenu. V době, kdy jsou ovšem sociální sítě zahlceny neoznačenou reklamou a rádoby šťastnými a dokonalými snímky, už uživatelé nejsou ochotni snášet podvody a nenechají si nic líbit.

Není snad influencer, který by neměl na krku nějaký ten skandálek. Čím slavnější pak hvězda Instagramu je, tím víc je sledovaná a měla by si dávat stokrát větší pozor na to, co na sociální sítě publikuje. Infleuncerka a kuchařka Kamila Kamu Rundusová nyní šlápla vedle a naštvala tím řadu svých sledujících. Na svém profilu totiž ukázala recept na cuketové rolky a přidala snímek, který ovšem není její, ale stažený z oficiální internetové fotobanky. Řadu fanoušků to pak pochopitelně zarazilo, protože Kamu recepty prezentuje jako svoje vlastní. Je to ovšem pravda? Nejedná se jen o pouhou krádež a přivlastnění cizí práce?

Ačkoliv Kamu jistě vařit umí, a určitě velmi dobře, fanoušci zůstávají zklamaní. „Tohle je velký přešlap. Jakožto taky kuchařskej nadšenec jiným kuchařům recepty a fotky nekritizuju. Ale tohle není vaše fotka ani recept, tak můžu. Nechápu, proč jste to prostě neuvařila a nevyfotila? Nikdo neříká, že se kuchaři neinspirují jinými kuchaři, ale stačí jen vyměnit například koření za jiné nebo jinak zaimprovizovat. Ale použít fotku ze Stocku – to mi přijde fakt smutný. To si člověk říká, kolik fotografií vašich receptů je skutečně vašich…? Lidé nemají rádi, když je někdo vosrává,“ stojí například v jednom z komentářů.

Kamu snímek z profilu nesmazala, ale na kritiku reagovala rovněž v sekci komentářů. V něm pak přiznává, že snímek opravdu není její, ale poctivě si ho stáhla od oficiálního autora a zaplatila za něj až 100 dolarů. Recept je pak prý její vlastní, ale na vyfotografování jídla údajně neměla čas.

 

Články, které by tě mohly zajímat