Právě vysíláme

Labuť zemřela na „zlomené srdce“! Skupina kluků jí schválně rozbila hnízdo s vejci

23. června 2020 14:10
Labuť zemřela na „zlomené srdce“! Skupina kluků jí schválně rozbila hnízdo s vejci

Věděli jste, že labutě si hledají partnera na celý život a pokud jejich partner z nějakého důvodu zemře, často umírají i jejich drahé polovičky? Ano, je to pravda! I labutím se zlomené srdce nevyhýbá.

Velmi smutná událost se odehrála v britském Manchesteru. Tamní partička kluků si totiž z ptačího hnízda labutí udělala basketbalový košík a začala do něj házet kameny. Rozbila tak vejce, které se v hnízdě nacházely a připravila tak pár labutí o mláďátka. Z několika vajec pak zbylo v hnízdě jen jedno.

Celou situaci zaznamenali aktivisté bojující za ochranu zvířat, kteří místo navštěvovali. Později zjistili, že samec od labutě prý na dva týdny opustil hnízdo a pravděpodobně zemřel kvůli stresu. Labuť tak zůstala sama, a navíc přišla i o své poslední vajíčko. Zanedlouho byla ve svém místě nalezena mrtvá. Aktivisté se tak domnívají, že zemřela na „syndrom zlomeného srdce“.

Na sociálních sítích již byla vyvinuta iniciativa s cílem najít skupinu chlapců, kteří před několika týdny zaútočili na hnízdo. Jeden místní občan navíc vypsal odměnu 1 000 liber za informace o hlavních účastnících.

 

 

Zdroj: Ladbible

Články, které by tě mohly zajímat