Právě vysíláme

Lékařky schválně zveřejňují fotografie v plavkách. Na protest proti sexistické studii!

31. července 2020 9:10
Lékařky schválně zveřejňují fotografie v plavkách. Na protest proti sexistické studii!

V lékařském zahraničním časopisu vyšla odborná studie, která značně rozčílila lékaře z řad žen. Podle ní by totiž doktorky neměly zveřejňovat na sociálních sítích fotografie v plavkách, či jak pijí alkohol.

Ve studii vedené převážně mužskými experty bylo uvedeno několik věcí, proti kterým se nyní řada lékařek razantně ohrazuje. Podle textu uvedeného v časopise Journal Of Vascular Surgery by totiž lékařky neměly ukazovat fotografie v plavkách, jak pijí alkohol, či sdílí kontroverzní politické názory. Možní pacienti je totiž mohou na základě těchto fotek odmítnout a snímky jsou prý velmi neprofesionální a neslučují se s povoláním lékaře.

Řada lékařek považuje studii za nesmysl a na sociálních sítích nyní sdílí právě své vlastní fotografie v bikinách. Chtějí tak poukázat na to, že na sociálních sítích mohou sdílet to, co sami uznají za vhodné a to, že se ukážou v plavkách, přece nijak neshazuje jejich práci či profesionalitu. „Rada cestuji na tropické dovolené a oblékám se podle toho. Nebudu nosit můj bílý plášť a stejnokroj na Havaji. Nedělá mě to méně inteligentní nebo soucitnou oproti mužským kolegům,“ napsala například jedna z lékařek a spoustu dalších žen se jí rozhodlo následovat. Na Twitteru tak vznikl hashtag #MedBikini, který zobrazuje lékařky od ucha k uchu, jak si užívají zaslouženou dovolenou.

 

 

 

Zdroj: Twitter, Instgram, BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat