Právě vysíláme

Lentilky se po 113 letech přestanou vyrábět v Česku: Změní se balení i receptura

12. října 2020 12:10
Lentilky se po 113 letech přestanou vyrábět v Česku: Změní se balení i receptura

Po 113 letech výroba lentilek v Česku končí. Od jara příštího roku se Lentilky budou vyrábět v německém Hamburku. Radiožurnálu to potvrdila společnost Nestlé. Hlavním důvodem je změna receptury i balení.

„Sjednocujeme recepturu mezi Lentilkami a Smarties. To znamená, že v Lentilkách bude méně cukru a bude tam více čokolády, což nám vyšlo na základě spotřebitelských testů,“ uvedl ředitel pro korporátní záležitosti společnosti Nestlé Vratislav Janda pro Radiožurnál. Takové požadavky výroby lze naplnit momentálně jen v Hamburku.

 

„Chceme nově Lentilky balit do papírových obalů, což je věc, která je opět technologicky náročná. Nemáme je v České republice a jsou zase v Hamburku,“ dodal Janda další důvod pro přesun.

 

Změnou obalů výrobků Nestlé se v místních závodech ušetří až 20 tun plastů ročně. U vybraných tradičních cukrovinek dojde k redukci kombinovaného obalu, nebo k jeho ztenčení či výměně plastu za papír. Obalový materiál bude upraven také u výrobků společnosti dovážených ze zahraničí. V rámci importních produktů je plánovaná úspora až 30 tun plastů ročně. Nestlé tímto krokem pokračuje v naplnění své vize budoucnosti bez odpadů.

Zdroj: iRozhlas, CTK

Články, které by tě mohly zajímat