Právě vysíláme

Leoš má srdce ze zlata! V rámci projektu Dobroden poslal 482 688 korun rodině, kterou zasáhla obrovská tragédie

31. ledna 2018 15:10
Leoš má srdce ze zlata! V rámci projektu Dobroden poslal 482 688 korun rodině, kterou zasáhla obrovská tragédie

Leoš je zkrátka frajer. Ve svém projektu nazvaném Dobroden pomohl rodině, kterou zasáhla velká tragédie.

Projekt Dobroden vznikl spontánně na Twitteru v lednu 2015, kdy Leoš poslal peníze lidem, kteří to opravdu potřebovali. Částka se odvíjela od počtu lidí sledujících jeho twitterový účet. Nyní se náš oblíbený moderátor rozhodl, že celý projekt přesune na Instagram. „Na Instagramu na rozdíl od Twitteru vydělávám celý rok peníze a tohle bude způsob, jak alespoň část z nich vrátit společnosti,“ napsal.

Jistě se najde mnoho lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci, a potřebují pomoct. Leoše nejvíce zasáhl příběh rodiny z Kajetína na Táborsku, kterou postihla tragická událost. V tamní hájence žila paní Věra Kupková se svým manželem a třemi dětmi. Jednoho dne však hájenku zasáhl mohutný požár a rodina tak přišla o střechu nad hlavou. Manžel paní Věry skončil s těžkými popáleninami, a co je nejhorší, při požáru zemřel jejich sedmnáctiměsíční syn Gabriel.

O tragickém příběhu informovala Leoše jedna z jeho fanynek. V tu ránu bylo jasné, kam jeho peníze poputují. „Dnes jsem poslal 482 688 korun rodině z vyhořelé hájenky. Za každého z Vás jednu korunu. Měl jsem to vymyšlené jinak, ale nakonec zasáhl osud. Dostal jsem desítky zpráv a protože to cítím podobně, jdou všechny peníze rodině Věry Kupkové. Dnes jsem velmi dlouho mluvil s paní z obecního úřadu v Choustníku a ta mě ujistila, že pomoc je stále potřeba. Na projekty, které jsme chtěl podpořit původně….ještě určitě dojde. Myslím na Vás,“ informoval Leoš o svém dobrém skutku fanoušky na Instagramu. Ti, stejně jako my, zůstali dojatí. „Za tohle se Leoši dostaneš do nebe,“ napsal jeden ze sledujících.

30 neuvěřitelných kreseb. Poznáte všechny celebrity?

Články, které by tě mohly zajímat