Právě vysíláme

Letadlo z Londýna do Düsseldorfu omylem přistálo ve skotském Edinburghu!

25. března 2019 16:10
Letadlo z Londýna do Düsseldorfu omylem přistálo ve skotském Edinburghu!

Tomu říkáme pěkný trapas! Letadlo společnosti British Airways kvůli chybnému papírování přistála na špatném letišti. Letadlo se namísto německého Düsseldorfu ocitlo ve skotském Edinburghu, téměř 2 000 km mimo!

Neuvěřitelná situace

Možná nejhorším snem kteréhokoliv cestujícího na letadle je, že přistane ve špatném městě. Právě tato noční můra se ale stala realitou pro pasažéry mířící z Londýna do Düsseldorfu, když jim pilot sebevědomě po přistání prohlásil, že právě přistáli v Edinburghu!

Za obrovský kiks údajně může chyba v papírování. Letecké dokumenty nařídily pilotovi s posádkou, že mají letět do Edinburghu. Pasažéři si chyby prý všimli už během letu, když pilot prohlásil: „Blížíme se k Edinburghu!“ Většina z nich si ovšem myslela, že si pilot dělá legraci!

Vtipné řešení

Pilot s posádkou si po přistání v Edinburghu uvědomili, že něco není úplně v pořádku. Pasažéři začali protestovat na palubě a po dvou a půl hodinovém čekání na letišti v Edinburghu přinutili pilota, aby znovu odletěl do Düsseldorfu. Let tedy po velkém zpoždění nakonec v Düsseldorfu přistál!

British Airways se za ohromný trapas ihned omluvili na Twitteru. Společnost vyšetřuje příčinu problému a bude o něm informovat dál v brzké budoucnosti.

Snad se jim podobný případ už nestane!

Zdroj: BBC, Shutterstock, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat