Právě vysíláme

Lidé, kteří často používají smajlíky, mají mnohem více sexu, zjistila studie!

20. srpna 2019 14:10
Lidé, kteří často používají smajlíky, mají mnohem více sexu, zjistila studie!

Jak souvisí používání smajlíků a emotikonů ve zprávách s naším sexuálním životem? To se snažili zjistit vědci pomocí svého výzkumu publikovaného v časopise Plos One. A výsledek je vážně překvapivý!

Studie nese název Hodnota tisíc mezilidských slov: Emoji jako efektivní signály pro vztahově orientovanou digitální komunikaci. Práce se zabývala tím, jak souvisí používání smajlíků na sexuální život a schopnost navázat romantický vztah. Po shromáždění údajů od více než 5 000 lidí pak tým vědců zjistil, že lidé, kteří emoji často používají, si umí mnohem lépe najít partnera, a navíc je jejich sexuální život mnohem víc pestřejší než u těch, kteří se smajlíkům ve zprávách vyhýbají. Emoji totiž posílají potencionálním partnerům mnohem více signálů a vyjadřují emoce a pocity, které se často nedají vyjádřit slovy.

Vědci se svých respondentů ptali na to, proč emoji ve zprávách používají. Odpovědi byly různé a podle nich je jasné, že smajlíci mají pro každého jiný význam. Někdo tvrdí, že díky emoji mají jeho zprávy větší hodnotu, jiní zase říkají, že mu značně ulehčují komunikaci a zpráva je pak kratší. Mezi odpověďmi ovšem padlo i to, že používaní emotikonů je zkrátka nyní v módě, a proto musí být v každé zprávě.

Do jaké skupiny se řadíte vy? Píšete smajlíka za každým slovem, či je ve svých zprávách zcela vynecháváte?

Zdroj: LadBible

 

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat