Právě vysíláme

Lotyšský čtyřiadvacetiletý hokejista tragicky zahynul. Ještě před měsícem se radoval z účasti na mistrovství světa

6. července 2021 9:10
Lotyšský čtyřiadvacetiletý hokejista tragicky zahynul. Ještě před měsícem se radoval z účasti na mistrovství světa

Lotyšský hokejový brankář Matiss Kivlenieks, který startoval na nedávném světovém šampionátu v Rize, tragicky zemřel. Gólmanovi, jenž odchytal osm zápasů v NHL za Columbus, bylo 24 let. O jeho úmrtí informovala lotyšská hokejová federace a vedení Columbusu.

Podle prvních zpráv si Kivlenieks při nešťastném pádu poranil hlavu. Dnešní pitva však ukázala, že ho smrtelně zranila zábavní pyrotechnika. Podle policie slavil hokejista v neděli Den nezávislosti ve městě Novi ve státě Michigan. Hokejista byl s přáteli ve vířivce, když selhal ohňostroj a začal vybuchovat směrem k účastníkům oslavy. Osazenstvo vířivky se dalo na útěk. Kivlenieks při tom podle původních informací upadl a udeřil se hlavou o beton. „V této chvíli nepochybujeme o tom, že to byla nešťastná náhoda,“ řekl agentuře AP policejní důstojník Jason Meier.

Nařízená pitva však podle agentury AP odhalila, že Kivleniekse zasáhla pyrotechnika do hrudníku a způsobila mu smrtelné zranění. Přivolaní záchranáři převezli gólmana do nemocnice, kde byl prohlášen za mrtvého.

„Jsme šokováni a zarmouceni ztrátou Matisse Kivleniekse a v této zdrcující době vyjadřujeme nejhlubší sympatie jeho matce Astridě, rodině a přátelům,“ uvedl prezident Columbusu John Davidson. Kivi byl vynikající mladík, který vítal každý den a každého s úsměvem. Na jeho čtyři roky v našem klubu nikdy nezapomeneme,“ dodal.

„Život je tak drahocenný a může být tak křehký. Obejměte své blízké ještě dnes. R. I. P., Matissi, budeš mi moc chybět,“ napsal na Twitteru generální manažer klubu Jarmo Kekäläinen.

Články, které by tě mohly zajímat