Právě vysíláme

MacKenzie Scott, ex-manželka šéfa Amazonu, věnovala na charitu 1,7 miliardy dolarů!

29. července 2020 15:31
MacKenzie Scott, ex-manželka šéfa Amazonu, věnovala na charitu 1,7 miliardy dolarů!

MacKenzie Scott, dříve MacKenzie Bezos, darovala téměř 1,7 miliardy dolarů svého jmění různým organizacím. Ex-manželka šéfa Amozonu Jeffa Bezose se k tomuto činu zavázala již před rokem během ostře sledovaného rozvodu.

MacKenzie zveřejnila seznam darů na sociálních médiích a také uvedla, že si již změnila příjmení a přijala jméno Scott po jejím dědečkovi.

„Minulý rok jsem se zavázala, že většinu svého bohatství vrátím společnosti, která jej pomohla vytvořit,“ napsala Scott s odkazem na její podepsání programu Giving Pledge v roce 2019, který MacKenzie podepsala krátce po rozvodu, kde získala 4% podíl ve společnosti Amazon. Iniciativu Giving Pledge založil Bill Gates a Warren Buffette v roce 2010 a  nejbohatší lidé na světě se v ní zavazují věnovat více než polovinu svého jmění na charitu.

Scott uvedla, že s hrůzou sledovala první polovinu roku 2020 a poskytovala aktuální informace o darech, aby upozornila na příčiny vzniku pandemie koronaviru.

„Na tomto seznamu je 91% rasových akciových organizací. 100% LGBTQ  + akciových organizací jsou vedeny LGBTQ + vůdci a 83% genderových akciových organizací jsou řízeny ženami, což přináší živé řešení za nevyvážené sociální systémy, “ uvedla Scott ve svém prohlášení.

Podle časopisu Forbes je MacKenzie nejbohatší žena na světě s bohatstvím více než 62 miliard dolarů.

Zdroj: BBC, Twitter, Forbes

Články, které by tě mohly zajímat