Právě vysíláme

MADONNA se opřela do prestižního amerického deníku! Cítí se prý znásilněna

9. června 2019 11:10
MADONNA se opřela do prestižního amerického deníku! Cítí se prý znásilněna

Popová legenda Madonna se ostře opřela do prestižního deníku New York Times kvůli článku, který o ní napsal. V rozsáhlé zprávě na Instagramu si zpěvačka vyčítá, že dala novinářce prostor trávit s ní tolik času a označila slavný deník za jednoho ze zakladatelů patriarchie. New York Times se k aféře zatím nevyjádřil.

Urazily ji zmínky o jejím věku?

Článek, jenž se objevil v příloze deníku New York Times, popisuje Madonnin život a její slavnou kariéru. Autorka díla v něm sice Madonnu pochválila a popsala ji jako popovou ikonu, ale to známé zpěvačce nestačilo. Podle Madonny se novinářka soustředila až příliš na otázku věku a na další irelevantní témata. Popová hvězda se k speciálnímu článku vyjádřila dlouhým, ostrým vzkazem na Instagramu – mrkněte na něj níže.

Text v překladu zní:

Madame X na titulní stránce NYT Magazínu, fotografována mým dobrým přítelem JRem. Taky tu sdílím svoji nejoblíbenější fotku, která se nakonec nevybrala, spolu s pokecem před focením a sklenkou vína na oslavu po několika hodinách práce! Velmi mírně řečeno, jsem zklamaná tímto článkem. Zdá se, že nelze opravit společnost a její neustálou touhu potlačit, znevážit či degradovat to, o čem sama ví, že je dobré. Hlavně silné, nezávislé ženy. Novinářka, jež tento článek napsala, se mnou strávila dny, hodiny a měsíce: pozvala jsem ji do světa, který mnozí lidé nikdy nezažijí, ale ona se rozhodla spíš soustředit na triviální a falešná témata jako etnický původ mého záskoku či látku mých záclon a nekončící poznámky o mém věku, které by nezmínila, kdybych byla MUŽEM! Ženy to mají velice těžké, když chtějí být vzorem pro ostatní ženy, i když se vydávají za intelektuální feministky. 
Lituji toho, že jsem s ní strávila 5 minut. Cítím se znásilněna. A ano, můžu použít tuto analogii, protože jsem byla v 19 letech znásilněna. Je to další důkaz toho, že úctyhodné NYT je jedním ze zakladatelů patriarchie. A já říkám: SMRT PATRIARCHII, která je hluboce zasazena do naší společnosti. Nikdy proti ní nepřestanu bojovat, dokud nezanikne.

 

Zdroj: CNN, Billboard, Instagram, New York Times, Variety

Články, které by tě mohly zajímat