Právě vysíláme

Malá Shelby doma tajně rozmnožila pár švábů. A takhle to dopadlo

28. listopadu 2017 11:10
Malá Shelby doma tajně rozmnožila pár švábů. A takhle to dopadlo

Švábi rozhodně nejsou tím nejoblíbenějším stvořením a lidé, převážně ženy, se jich obvykle dost štítí. Pětiletá holčička Shelby je však doslova miluje a doma má pěkně slušnou sbírku.

Když bylo dívence 18 měsíců, začala se zajímat o všelijaký hmyz, na který narazila. Maminka jí proto po konzultaci s odborníkem darovala k třetím narozeninám 5 švábů, ze kterých měla Shelby daleko větší radost jak z panenky. A protože je to holčička opravdu mazaná, potají umístila samice i samce do jednoho terária a hmyz se začal rychlostí blesku rozmnožovat.

Současná bilance švábů, které Shelby chová přímo ve svém pokojíčku, je tedy 7 tisíc samečků a samic. Jak však sama milovnice hmyzu přiznala v dokumentu pro televizi TLC, velká část z nich slouží jako potrava pro ještěrky a tarantuli.

Shelby se chovem švábů a všelijakého dalšího hmyzu připravuje na své vysněné povolání vědkyně. Svým malým chovem chce rovněž ukázat, že šváby nejsou vůbec špatná stvoření a lidé se jich štítí úplně zbytečně. Nevíme jak vy, ale my si tedy doma raději pohrajeme s kočkou či psem.

Zdroj: Refresher

Odporné: Slovenský majitel vyhodil slepou a nahou kočku do deště a zimy

Články, které by tě mohly zajímat