Právě vysíláme

Malý génius dokončuje vysokou školu v 9 letech! Uhodnete jeho IQ?

19. listopadu 2019 15:10
Malý génius dokončuje vysokou školu v 9 letech! Uhodnete jeho IQ?

Některé děti se narodí s pozoruhodným nadáním a svou inteligencí převyšují nejen své vrstevníky, ale i mnoho dospělých. Jedním z dětí s nadprůměrným IQ je devítiletý Belgičan Laurent Simons, jenž se brzy chystá dokončit vysokou školu.

Simons se chystá příští měsíc dokončit studia na univerzitě v nizozemském Eindhovenu, kde získá bakalářský titul elektroinženýra. Chlapec, který má IQ 145, tak překoná dosavadní rekord Američana Michaela Kearneyho, jenž získal bakalářský titul z antropologie v roce 1994 ve svých 10 letech. “Jde o nejrychlejšího studenta, jakého jsme kdy na univerzitě měli,” řekl CNN Sjoerd Hulshof z univerzity v Eindhovenu. Podle něj měl Simons individuální studijní plán, podobně jako ho mají třeba vrcholoví sportovci.

Laurent Simons začal chodit do školy, když mu byly čtyři roky. V šesti letech zahájil středoškolská studia, která dokončil loni, když mu bylo osm. Poté nastoupil na univerzitu. Rodiče malého Laurenta televizi CNN řekli, že nechápou, jak se z jejich syna stalo zázračné dítě. “Když jsem byla těhotná, jedla jsem hodně ryby,” uvedla s úsměvem matka Lydia“Nechceme ale, aby se bral příliš vážně. Dělá to, co ho baví,” dodal otec Alexander. Podle něj si Laurent kromě studia i užívá života jako ostatní děti, nejradši si hraje se svým psem.

Malý génius z Belgie už také dostal řadu nabídek od různých univerzit. V plánu má studium medicíny a v budoucnu by se chtěl věnovat vývoji umělých lidských orgánů.

Zdroj: ČTK, CNN

Články, které by tě mohly zajímat