Právě vysíláme

Manžel SALMY HAYEK chce věnovat obrovskou částku na záchranu katedrály NOTRE DAME!

16. dubna 2019 11:10
Manžel SALMY HAYEK chce věnovat obrovskou částku na záchranu katedrály NOTRE DAME!

Manžel herečky Salmy Hayek, miliardář François-Henri Pinault, francouzským médiím řekl, že spolu se svým otcem hodlá uvolnit obrovskou částku na záchranu shořelé kulturní ikony Paříže, katedrály Notre Dame. Rozjíždí se i veřejná sbírka peněz.

Velkorysé gesto

Miliardář François-Henri Pinault je generálním ředitelem společnosti Kering, jež vlastní luxusní módní značky jako Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen či Balenciaga. Dvaapadesátiletý francouz řekl deníku Le Figaro: „Můj otec François a já jsme se rozhodli uvolnit sumu 100 milionů eur z našich osobních fondů k tomu, abychom přispěli na kompletní rekonstrukci katedrály Notre Dame.“

Salma Hayek s manželem

Herečka Salma Hayek (vpravo) s manželem Francoisem-Henrim Pinaultem

Pinault a jeho otec chtějí touto mimořádnou částkou pomoct zachránit jednu z největších kulturních památek na světě, která se včera v noci ocitla v plamenech. Stále se neví, co tento děsivý požár mohlo způsobit, ale hasiči včera v noci potvrdili, že se jim podařilo budovu zachránit před totálním rozpadem.

Veřejná sbírka

Na internetu se již rozjela veřejná sbírka na rekonstrukci známé katedrály a lidé z celého světa tam přispívají a přidávají dojemné vzkazy. Sbírku lze najít ZDE.

Zdroj: People, GoFundMe, BBC, CNN, Instagram, Le Figaro, Bloomberg

Články, které by tě mohly zajímat