Právě vysíláme

Manželka ukrajinského prezidenta zapózovala pro prestižní magazín. Snímky budí emoce

29. července 2022 11:14
Manželka ukrajinského prezidenta zapózovala pro prestižní magazín. Snímky budí emoce

Olena Zelenskyj, první dáma Ukrajiny, se po začátku ruské invaze dostala do centra pozornosti a stále častěji a s větším dosahem zasahuje do diplomatických a mediálních záležitostí země. 44letá scenáristka se objevila na obálce módního časopisu Vogue.

Časopis o Zelenskyj hovoří jako o tváři konfliktu, která světu ukázala utrpení občanů. Jedním z nejvýraznějších prvků článku je doprovodné focení od renomované fotografky Annie Leibovitz, které někteří čtenáři považují za kontroverzní. Na sociálních sítích, jako je Twitter, se po zveřejnění snímků rozpoutaly velké debaty.

Na snímcích je Olena Zelenskyj zachycena na různých místech Ukrajiny. Na jedné z fotografií stojí vedle skupiny vojákyň na letišti Antonov v Hostomelu. Na dalších snímcích objímá svého manžela, prezidenta Volodymyra Zelenskyjho, v jeho kanceláři, a na dalším sedí na schodech v krytu obklopená pytli naplněnými pískem.

O článku, který vyjde v říjnovém vydání časopisu, informovalo již několik médií a fotografie se objevily na sociálních sítích.

V textu nazvaném Portrét odvahy Zelenskyj uvádí, že od 24. února, kdy začala válka, prožila nejstrašnější měsíce svého života stejně jako všichni Ukrajinci. Zároveň dodala, že touží po vítězství. „Jsem ráda v zákulisí, to je to, co mě baví,“ řekla první dáma časopisu. Přesun do centra světové pozornosti byl pro ni prý obtížný.

Co na fotografie říkáš ty? Hlasuj v naší anketě!

Nahrávání ... Nahrávání ...

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat