Právě vysíláme

Marta Kauffman opět lituje Přátel a omlouvá se za postavu Chandlerova otce

22. srpna 2022 15:43
Marta Kauffman opět lituje Přátel a omlouvá se za postavu Chandlerova otce

Mohl by se seriál Přátelé vysílat v dnešní korektní době? To je otázka! Spoluautorka Marta Kauffman totiž opět přiznala další chybu, kterou v sitcomu dopustila.

Marta Kauffman moc dobře ví, jak moc fanoušci i po letech tento seriál milují, avšak stále veřejně lituje nad věcmi, které se v sitcomu udály. Dle ní bylo například v seriálu málo černošských herců a hereček a celková etnická rozmanitost byla nedostačující. Nyní autorka okomentovala další oblíbenou postavu a dle ní byla chyba označovat transgender otce Chandlera mužskými zájmeny.

„Pořád jsme o ní hovořili jako o Chandlerově otci, i když byla transgender. Nechápala jsem tenkrát, jak v tomto případě používat zájmena, takže jsme tu postavu neoznačovali jako ona. To byla chyba,“ uvedla Kauffman s tím, že lituje i vtipů, které na postavu Chandlerova otce padly.

Kauffman prý v roce 2022 bojuje za to, aby pracovala v korektním prostředí, kde se všichni cítí dobře. Jako šéfka je pak velmi přísná a na hodinu vyhodila i kameramana, který si utahoval z transgender lidí.

Články, které by tě mohly zajímat