Právě vysíláme

Maxijedlík Jaroslav Němec slaví světový rekord, za půl hodiny snědl 9 158 červů

7. března 2021 13:10
Maxijedlík Jaroslav Němec slaví světový rekord, za půl hodiny snědl 9 158 červů

Zatímco někdo by se živého červa v životě nedotkl, Jaroslav Němec jich rovnou hned několik tisícovek spořádal. Český rekordman v pojídání jídla si na své konto zapsal další zářez, když jich za třicet minut snědl 9 158.

asijských zemích patří červy mezi pochoutky, v České republice jim ale příliš lidí neholduje. To ale není případ Jaroslava Němce, který se rozhodl za třicet minut sníst sušených červů celkem třicet tisíc. To se mu nakonec nepovedlo, s 9 158 kusy se však i přesto zapsal mezi světové rekordmany.

Snězení všech přichystaných larev potemníka moučného mu bránila jeho konzistence. „Je to jako beton, můžete dělat, co chcete, ale nejde to spolknout,“ uvedl pro Hodonínský deník. Podle jeho slov se mu červi zasekli v krku. Kdyby měl ale více času, spořádal by je bez problémů všechny.

Němec si už v minulosti připsal na své konto několik světových rekordů, žádná z „pochutin“ však nebyla tak exotická. Za pět minut například dokázal sníst 38 kusů tatranek, 29,5 kusu šišek s mákem nebo čtrnáct jitrnic. Dvanáct zabíjačkových výrobků spořádal za čtyřiatřicet minut, jedno kilo steaku pak za čtyři minuty a čtyřiačtyřicet sekund.

Zdroj: Hodonínský deník, ShutterStock, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat