Právě vysíláme

Medvěd si schoval muže v jeskyni jako potravu. Když ho po měsíci našli, vypadal jako mumie, ale byl pořád naživu

26. června 2019 15:10
Medvěd si schoval muže v jeskyni jako potravu. Když ho po měsíci našli, vypadal jako mumie, ale byl pořád naživu

Muž podobný mumii byl nalezen živý v jeskyni na Sibiři poté, co ho tam odtáhl medvěd a uložil si ho tam k snědku na pozdější dobu. O neskutečné záchraně informuje většina britských médií.

Muž známý pouze pod jménem Alexander se stal obětí útoku medvěda hnědého. Tyto šelmy jsou známé tím, že si svou kořist často schovávají a pak se na místo úkrytu vrací, aby se nakrmili. A stejně tak tomu bylo i v případě Alexandra pouze s tím rozdílem, že medvěda předběhla skupina lovců, kteří se v této oblasti náhodou pohybovali. Jejich psi se zastavili před jeskyní, začali nervózně štěkat a odmítali se hnout z místa. Lovci tělo muže nejdříve považovali za mumii. Když zjistili, že je stále naživu, okamžitě ho dopravili do místní nemocnice.

V reportáži se uvádí, že lékaři nedokázali vysvětlit, jak je možné, že muž je stále na živu. V krátké videonahrávce, kterou mají britská média k dispozici, je vidět, jak medici ohledávají mužovo tělo a jak zraněný krátce otvírá oči a odpovídá jim na otázku, jak se jmenuje. Alexander,“ říká jasně.

Podle lékařů má muž zlomenou páteř a další vážná zranění. Na kůži se mu navíc vytvořily hnisající proleženiny od dlouhého ležení bez hnutí.

Muž v jeskyni strávil neskutečný jeden měsíc. Lékařům vyprávěl, že ho medvěd přemohl a odvlekl do jeskyně. „Nechával si mě tam na horší časy… Pil jsem svou vlastní moč, abych přežil,“ řekl Alexander medikům.

Oblast jménem Tuva, kde byl muž nalezen, se nachází na Sibiři poblíž hranic s Mongolskem.

Zdroj: www.thesun.co.uk

Články, které by tě mohly zajímat