Právě vysíláme

Meghan a Harry šokovali u Oprah: Slova o sebevraždě, rasismu i falešné svatbě

8. března 2021 8:10
Meghan a Harry šokovali u Oprah: Slova o sebevraždě, rasismu i falešné svatbě

Velmi očekávaný rozhovor prince Harryho a Meghan Markle s Oprah Winfrey byl v neděli večer odvysílán americkou stanicí CBS. Meghan přiznala, že se chtěla zabít, i to, že se královská rodina bála, jakou bude mít jejich syn Archie barvu pleti!

Velký rozhovor, na který čekal celý svět, byl avizován již několik týdnů. „Řeknou vše a nebude to hezké,“ hlásaly upoutávky. Co tedy zaznělo? Pravda o svatbě, slova o sebevraždě, rasismu i o tom, jak princ Charles Harryho odstřihl. Meghan přiznala, že měla naivní představy o přivdání se do královské rodiny. Odmítla, že dostala za rozhovor zaplaceno, poskytla ho dle svých slov zdarma.

Falešná svatba

19. května 2018 Harry a Meghan uzavřeli manželství před miliony lidmi po celém světě. Pár nyní přiznal, že to nebylo to poprvé, co si řekl své „ano“. Technicky vzalo byla dvojice oddána již několik dní před oficiální organizovanou slavností pro celý svět.

Meghan uvedla, že si s manželem nepřáli, aby jejich slib sledovaly v přímém přenosu miliony diváků. Vzali se tedy o tři dny dříve na zahrádce. „Zavolali jsme arcibiskupovi a řekli jsme si jen: Podívej, ta svatba, tato podívaná je pro svět,“ prozradila Meghan. „Chtěli jsme, aby náš sňatek byl jenom náš,“ řekla Meghan v rozhovoru.

Nejen, že tajný svatební obřad byl neuvěřitelně intimní, ale pár také použil zcela jiné sliby než ty vysílané televizi. „Nikdo o tom nevěděl, prozradila bývalá herečka v rozhovoru. Zatím není jasné, jestli o tom věděla královská rodina.

Rasismus v královské rodině

Vévodkyně Meghan v rozhovoru promluvila o rasismu během těhotenství se synem Archiem. Navzdory zprávám, že se Harry a Meghan úmyslně rozhodli, že se Archie vzdá královského titulu. Meghan uvedla, že je to vlastně naopak: „Bylo rozhodnuto za nás. Nebylo to naše rozhodnutí.“ Zatímco pár stále přesně neví, proč Archie nedostal titul, v rozhovoru narážel na skutečnost, že by to mohlo souviset s Archieho rasou a potenciální barvou jeho kůže.

Královská rodina si podle Meghan nepřála, aby se Archie stal princem, protože panovaly obavy, „jak tmavá může být jeho pokožka, když se narodí,“ řekla Meghan, jejíž matka je černoška.

Odmítla však uvést, který konkrétní člen královské rodiny to pronesl. „Pro toho člověka by to mělo devastující dopad,“ řekla Meghan.

O druhém miminku

V jednom z mála veselých okamžiků rozhovoru pár odhalil, že jejich druhé dítě, očekávané letos v létě, bude holčička.

Sebevražedné myšlenky

Meghan se v rozhovoru ohlédla zpět na to, co bylo možná nejtemnějším okamžikem jejího královského období. Odhalila, že měla sebevražedné myšlenky, protože byla ze soužití s královskou rodinou velmi nešťastná. „Už jsem prostě nechtěla být naživu,“ řekla Meghan. Bylo to v lednu 2019, pár žil v sídle nedaleko hradu Windsor a Meghan byla v pátém měsíci těhotenství.  „Tehdy jsem se styděla to říct a styděla jsem se to přiznat Harrymu, zejména proto, že vím, kolik ztrát utrpěl. Ale věděla jsem, že když to neřeknu, pak to udělám. Už jsem prostě nechtěla být naživu. To bylo jasné, skutečné, děsivé a neustálé myšlení.“ pokračovala Meghan a dodala: „Myslela jsem, že by to všechno vyřešilo.“

Požádala o pomoc královskou rodinu, ale ta jí odmítla pomoci kvůli tomu,  že nebyla „placený zaměstnanec instituce“.

Princ Charles Harryho odstřihl

Navzdory zprávám, které tvrdily, že rozhodnutí Harryho a Meghan ustoupit od svých královských povinností zaslepilo královnu, Harry trval na tom, že tomu tak není:  „To bych své babičce nikdy neudělal. příliš ji respektuji, “řekl. „Moje babička byla po celou dobu příjemná.“ Ve skutečnosti Harry řekl, že ho jeho otec Charles doslova odstřihl poté, co se rozhodli „opustit“ královskou rodinu. Přestal mu brát telefony, hovory típal.

„Byl jsem v kleštích, dokud jsem nepotkal Meghan, která mě zachránila. Můj otec i bratr William jsou rodinou také lapeni. Nemůžou pryč,“ popsal fungování královského dvora Harry. Později potvrdil, že se svým otcem opět mluví, ale vztah zůstal rozbitý. „Cítím se opravdu zklamán,“ řekl Harry. „Prošel něčím podobným. Ví, jakou cítím bolest. Vždy ho budu milovat, ale došlo k mnoha zraněním a nadále budu považovat za jednu ze svých priorit pokusit se tento vztah uzdravit,“ popsal nynější vztah se svým otcem HarryPodle něj by byla jeho matka, Princezna Diana naštvaná a smutná, že musel opustit rodinu. „Viděla, že to musí přijít. Vždy chtěla jen to, abychom byli šťastní,“ dodal.

Megxit hned po svatbě

Ve dlouhém rozhovoru s uznávanou moderátorkou Oprah manželé mimo prozradili, že první myšlenky na „Megxit„, tedy vyvázání se z královské rodiny, měli jen pár měsíců od falešné svatby. Meghan přirovnala život v paláci ke covidovému lockdownu: „Nemohla jsem chodit ven s přáteli, jen tak zajít na oběd.“ Byla tam uvězněna, dodala Oprah.

Přinutili nás podepsat!

Původním záměrem páru bylo přestěhovat se do Commonwealthu a udržet si své královské tituly, ale ne ve vedoucí funkci. Nakonec byli finančně odříznuti od královské rodiny a jejich oficiální bezpečnostní ochrana byla zrušena. Netflix a Spotify nebyly součástí plánu,“ řekl Harry a vysvětlil, že k tomu došlo poté, co byli finančně odříznuti.

Meghan v rozhovoru uvedla, že poté co byl Harry  finančně odstřižen královskou rodinou, byli s manželem prý nuceni podepsat milionové kontrakty s televizí Netflix a platformou Spotify, „aby neutráceli dědictví, které Harrymu zůstalo po jeho matce Dianě„.

Byla jsem naivní

Meghan v otevřeném rozhovoru přiznala, že byla velmi naivní. Přiznala, že když se s královskou rodinou poprvé setkala, byla prý velmi vřele přijata, zejména pak královnou Alžbětou.

„Co bylo v posledních letech opravdu obtížné, je, když realita a její vnímání jsou dvě velmi odlišné věci. Soudí vás podle svých dojmů, ale vy žijete ve skutečné realitě. Ty dvě věci jsou v naprostém protikladu, ale lidem to nevysvětlíte,“ uvedla Meghan. Život v paláci přirovnala ke „zlaté kleci,“ píše DPA.

Zdroj: YouTube, CBS

Články, které by tě mohly zajímat