Právě vysíláme

Mejdan bez roušek a s nocováním v hotelu: Tajná párty politiků v Teplicích vyvolala rozhořčení

25. ledna 2021 11:49
Mejdan bez roušek a s nocováním v hotelu: Tajná párty politiků v Teplicích vyvolala rozhořčení

To, co se odehrálo v noci ze soboty na neděli v teplickém hotelu Petra Bendy, ani v nejmenším nesvědčilo o tom, že se celá země nachází v nouzovém stavu, je zakázáno noční vycházení a uzavřeny jsou restaurace i hotely.

O kauze informoval deník Blesk, který před teplickým hotelem Petra Bendy zachytil celou plejádu návštěvníků – gratulantů, kteří sem přijeli oslavit Bendovy padesátiny. Nechyběl mezi nimi například bývalý premiér Jiří Paroubek, který se nedávno hlasitě ohrazoval proti nenošení roušek, Milan Hnilička, muž blízký Andreji Babišovi a vládní zmocněnec pro sport, či bývalý hokejista Jiří Šlégr, nynější místopředseda Rady ČT.

Podle Blesku se na tajné oslavě sešlo několik desítek hostů, s rouškami se skoro nikdo neobtěžoval, víno zde teklo proudem, oslavence obsluhoval nejméně šestičlenný tým číšníků, lidé odcházeli v průběhu celé noci a někteří – včetně Paroubka – zůstali přes noc.

Bývalý premiér se následně Blesku ke kauze vyjádřil: Petru Bendovi jsem krátce pogratuloval a pak jsem se věnoval práci. S jeho hotelovou společností mám dlouhodobou smlouvu o spolupráci. Řešil jsem s ředitelem a účetním jeho firmy hospodaření společnosti. Ostatně tak jako každý měsíc. Bláboly o mejdanu se mě dotýkají. Je o mě obecně známo, že již pět let nepiji alkohol. Přišlo mi rozumné a úsporné řešit v jednom pracovní věci a gratulaci, abych ušetřil jednu cestu do Teplic,“ řekl Paroubek Blesk Zprávám.

Párty Blesku se zúčastnil i bývalý premiér Jiří Paroubek / CNC reportéři Blesku

Zdroj: Blesk.cz

Články, které by tě mohly zajímat