Právě vysíláme

Mějte roušky i u štědrovečerní večeře, radí WHO. „Návod“ na Vánoce posílá i Blatný

18. prosince 2020 14:10
Mějte roušky i u štědrovečerní večeře, radí WHO. „Návod“ na Vánoce posílá i Blatný

Letošní Vánoce i Silvestr budou pochopitelně kvůli pandemie koronaviru zcela jiné. Ministr zdravotnictví Jan Blatný nyní navíc vydal opatření, které bychom podle něj měli během svátků dodržovat.

S některými dalšími pak přichází i Světová zdravotnická organizace (WHO). Podle ní bychom měli usedat v roušce i ke štědrovečerní večeři.

WHO upozorňuje Evropu, aby lidé měli nasazené roušky i v obývacích pokojích při rozbalování dárků a při štědrovečerní večeři. „Bude to působit zvláštně a rozpačitě, mít nasazenou roušku a praktikovat sociální distancování i s rodinou a přáteli, ale může to značně pomoct v boji proti dalšímu šíření koronaviru. Jen tak zajistíme, že všichni zůstanou zdraví a v bezpečí,“ píše WHO ve svém prohlášení. Podle Světové zdravotnické organizace totiž hrozí nákaza i na menším rodinném setkání.

I české ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo jakýsi „návod“, jak se chovat během vánočních prázdnin. „Nechte se otestovat, zůstaňte v rodinném kruhu a při setkání se seniory noste respirátor FFP2,“ radí resort Jana Blatného.

 

.

Články, které by tě mohly zajímat