Právě vysíláme

MICHAEL SCHUMACHER se po dlouhých šesti letech opět představí veřejnosti!

8. června 2019 12:10
MICHAEL SCHUMACHER se po dlouhých šesti letech opět představí veřejnosti!

Fandové někdejšího pilota Formule 1, máme pro vás dobrou zprávu. Po šesti letech, kdy o slavném závodníkovi na veřejnost prosakují jen kusé informace, budete mít možnost ho opět spatřit.

Do kin se totiž chystá premiéra dokumentárního snímku o legendárním závodníkovi, ve kterém se kromě jeho rodiny a přátel ukáže i samotný Schumacher. Film, který byl vytvořen na počest 25 let od jeho prvního mistrovského titulu, obsahuje záběry slavného pilota po vážné nehodě, která se mu přihodila v zimě roku 2013 a málem ho stála život. Konkrétně se jedná o snímky z oslavy jeho padesátin, které se uskutečnily letos v jeho sídle na Mallorce.

Nehoda

29. prosince roku 2013 utrpěl Michael Schumacher vážný úraz hlavy při lyžování ve Francouzských Alpách. Jeho stav byl kritický a závodník byl držen v umělém spánku dlouhých šest měsíců až do 14. června následujícího roku. Poté byl z nemocnice ve francouzském Grenoblu přemístěn do rehabilitačního zařízení v Lausanne ve Švýcarsku a v září 2014 byl propuštěn do domácí péče.

Podle zpráv, které pronikly na veřejnost, byl Michael v době svého propuštění na invalidním vozíku, nemohl se hýbat, mluvit a měl problémy s pamětí. V listopadu 2014 vydala jeho manažerka Sabine Kalm prohlášení, ve kterém uvedla, že stav jejího klienta se pomalu zlepšuje.  V prosinci 2016 však přestaly na veřejnost pronikat jakékoli zprávy o Michaelově zdraví, když Kalm prohlásila, že zdravotní stav závodníka není věc veřejná a jeho rodina proto s poskytováním jakýchkoli zpráv tohoto rázu končí.

Chystaný snímek

Dokument mapující kariéru slavného závodníka podle listu The Guardian nepřinese mnoho informací o jeho zdraví. Není prý ani jisté, zda v něm Schumacher bude mluvit na kameru. Záběry na žijící legendu Formule 1 by každopádně měly by dostatečnou satisfakcí pro všechny jeho fanoušky, kteří se už dlouhé roky ptají, jak se jejich idolu daří.

Snímek se do kin chystá na sklonku letošního roku.

Zdroj: The Guardian

Články, které by tě mohly zajímat