Právě vysíláme

MICHAEL SCHUMACHER už není upoutaný na lůžko!

17. prosince 2018 12:10
MICHAEL SCHUMACHER už není upoutaný na lůžko!

29. prosince uplyne pět let od Schumacherovy osudné nehody na sjezdovce ve francouzských Alpách. Od té doby je pod neustálým lékařským dohledem, který jeho rodinu, spolu s péči dalšího personálu, stojí 50 tisíc liber (skoro 1,5 milionu korun) týdně.

Vila na břehu Ženevského jezera, kde se Schumacher léčí, je jako tvrz. Rodina veškeré detaily o jeho zdravotním stavu bedlivě střeží. Avšak podle informací, které se objevily na webu Daily Mail, nejúspěšnější závodník Formule 1 není upoután na lůžko ani nepřežívá s pomocí přístrojů. Přesto nadále potřebuje intenzivní péči. Co si pod tím představit? Těžko říct.

Také z dřívějška totiž máme pouze kusé a ne zrovna čerstvé informace. Naposledy v listopadu promluvil německý arcibiskup Georg Gänswein, který slavného jezdce navštívil v roce 2016. „Seděl jsem naproti němu, chytil ho za obě ruce a podíval se na něj. A uviděl jsem tutéž tvář Michaela Schumachera, kterou všichni znají. Jenom je teď o něco plnější.“

V srpnu pak prosáklo na veřejnost svědectví jednoho z Schumacherových blízkých. Jezdec prý pláče, když slyší hlasy své rodiny nebo když ho „posadíte do kolečkového křesla a ukážete mu panorama hor, které se zvedají za jezerem“.

Jak na tom legenda motorsportu přesně je, se zřejmě v nejbližší době nedozvíme. Nezbývá nám tak nic jiného než Michaelovi popřát co možná největší porci zdraví k jeho narozením, které „oslaví“ 3. ledna, pouhých pět dní po smutném výročí.

Zdroj: TheSun.co.uk, DailyMail.co.uk

Články, které by tě mohly zajímat