Právě vysíláme

MILEY CYRUS má zase průšvih. Kvůli fotce vylezla na vzácný strom a lidé zuří

3. dubna 2019 16:10
MILEY CYRUS má zase průšvih. Kvůli fotce vylezla na vzácný strom a lidé zuří

Miley Cyrus – samozvaná královna průšvihů – opět zabodovala. Jediná změna nastala v tom, že namísto obnažování se na veřejnosti málem poničila jeden z národních symbolů.

Jméno Jozuův strom, anglicky Joshua Tree, pochází od prvních mormonských kolonistů Kalifornie, kteří v polovině 19. století přecházeli Mohavskou poušť. Pojmenovali strom podle proroka, který podle bible vyvedl svůj lid z pouště. A Miley nenapadlo nic jiného, než na strom kvůli hezké fotce na Instagramu vyšplhat.

No, není asi divu, že se tím zpěvačce podařilo opravdu hodně lidí naštvat. Šplhat po starodávném symbolu, který tím můžete dost jednoduše zničit, asi nebyla moc chytrá věc. Od fanoušků za to schytává ohromnou vlnu kritiky.

Nemusíte být ani velkým fanouškem irské hudební skupiny U2, aby vám název Joshua Tree byl povědomý. Snad nejpopulárnější album této skupiny nese stejné jméno a jeho obal nezdobí nic jiného než silueta pokrouceného Jozuovo stromu.

U2

Co k tomu dodat. Celebrity a úcta k přírodě, to mnohdy nejde ruku v ruce. Jen si vzpomeňte na Vanessu Hudgens, která musela zaplatit tisíc dolarů za to, že v národním parku v Arizoně vyryla své jméno a jméno svého přítele do kamene.

Dílo Vannesy Hudgens vyryté do kamene v národním parku.

Zdroj: www.cosmopolitan.com

Články, které by tě mohly zajímat