Právě vysíláme

Miliony diváků po celém světě: Prsteny moci se staly nejsledovanější premiérou na Amazonu

6. září 2022 14:03
Miliony diváků po celém světě: Prsteny moci se staly nejsledovanější premiérou na Amazonu

Jste fanoušky kultovní série Pán prstenů? Pak jste už určitě zaznamenali novinku nazvanou Prsteny moci. Jde o prequel Pána prstenů a na Amazonu láme rekordy.

První dvě epizody seriálu Prsteny moci na motivy knih spisovatele J. R. R. Tolkiena vidělo za první den po zveřejnění více než 25 milionů diváků po celém světě. Podle streamovací platformy Amazon Prime je to její rekord ve sledovanosti seriálu za první den.

Amazon Prime odvysílal epizody v pátek večer ve 240 zemích a oblastech zároveň, zbývajících šest epizod zveřejní vždy po jedné v následujících šesti týdnech. Platforma neupřesnila, zda do počtu diváků zahrnula jen ty, kteří zhlédli celé díly nebo i ty, kteří se dívali jen na jejich část.

Dlouho připravovaný a nákladný seriál se točí okolo události Druhého věku Středozemě, tedy éry, která předcházela událostem v knihách a filmech Hobit a Pán prstenů. Návaznost na Tolkienovu rozsáhlou mytologii s tvůrci konzultoval spisovatelův syn Simon Tolkien.

Produkce seriálu je jednou z nejdražších v historii. Amazon na první sérii vynaložil nejméně 465 milionů dolarů (11 miliard korun). Prvních šest dílů se natáčelo na Novém Zélandu, kde seriál přímo zaměstnal 1200 lidí.

Články, které by tě mohly zajímat