Právě vysíláme

Milovaný německý ovčák bude prvním adoptovaným štěňátkem v Bílém domě

17. listopadu 2020 14:10
Milovaný německý ovčák bude prvním adoptovaným štěňátkem v Bílém domě

Výsledek amerických prezidentských voleb v roce 2020 znamená, že v Bílém domě uvidíme spoustu „prvenství“. Jedním z nejroztomilejších prvenství je štěňátko Joe Bidena, které bude prvním štěňátkem v Bílém domě.

Biden má dva krásné německé ovčáky jménem Champ a Major. Druhého zmíněného psa Biden s manželkou adoptovali v roce 2018 z Delaware Humane Association.

Major a jeho pět sourozenců skončili v útulku, když byli všichni ještě štěňata poté, co byl celý vrh vystaven toxinům. Byla to Ashley Biden, Bidenova dcera, která Majora objevila a poslala svému otci příspěvek na Facebooku, ve kterém útulek oznámil, že štěňata hledají své nové domovy.

 

Štěňata přežila vystavení toxinům díky okamžité lékařské péči. Ihned poté, co nově zvolený americký prezident uviděl příspěvek na sociálních sítích, kontaktoval útulek a stal se Majorovým novým nevlastním otcem.

 

Biden už měl doma jedno psa, Champa, kterého si s manželkou přivedli do svého domova v roce 2008. Champ a Major se brzy stali nejlepšími přáteli a Biden nakonec Majora formálně adoptoval.

 

Bílý dům má dlouhou historii psů. Prezident Trump byl prvním prezidentem od roku 1897, který psa neměl.

 

Přestože je Major prvním adoptovaným psem, který učinil z Bílého domu svůj domov, není prvním záchranářským psem. Tento titul patří štěněti prezidentovi Lyndonu B. Johnsonovi, Yuki, ten byl zachráněn z ulic v roce 1966.

Vsadíme se, že časem uvidíme v Bílém domě mnohem více záchranných štěňat.

 

Zdroj: JustSomething

Články, které by tě mohly zajímat