Právě vysíláme

Mimi s naslouchátkem? Maminka vyrábí panenky určené pro děti ze zdravotními problémy

3. června 2021 13:10
Mimi s naslouchátkem? Maminka vyrábí panenky určené pro děti ze zdravotními problémy

V posledních letech se vyrábí panenky, které boří stereotypy o tom, jak má taková hračka vypadat. Mezi prvními, kdo razantně pozměnil klasické panenky, byla společnost Mattel se svými Barbie. Nyní se přidali další.

Mezi nejoblíbenější hračky malých holčiček patří panenky, které jsou často ukázkou toho, jak by měla vypadat dokonalá holčička. Maminka dvou dětí z Británie se však rozhodla, že pokud může vzniknout plnoštíhlá Barbie či Barbie na vozíčku, mohou se vyrábět i panenky, které mají zdravotní potíže a vypadají jinak než ostatní.

Clare Tawel je maminkou dvou dětí a její čtyřletá dcera je od narození hluchá. Clare proto velmi mrzelo, když v obchodech s hračkami nikdy nenarazila na panenku, co by měla třeba naslouchátko. Rozhodla se tedy spojit s neziskovou organizací Bright Ears UK, která upravuje dětské panenky tak, aby odpovídaly dětem se zdravotními problémy. Panenky tedy mají naslouchátka, některé rozštěp rtu či třeba i krmící trubičky. Nemocné děti se tak s panenkami mohou lépe ztotožnit a uvědomit si, že podobné problémy mají i ostatní děti.

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat