Právě vysíláme

Mladá lovkyně vesele pózovala s žirafím srdcem. Nejen internet zuří

25. února 2021 13:10
Mladá lovkyně vesele pózovala s žirafím srdcem. Nejen internet zuří

Farmářka z Jižní Afriky se stala na Facebooku terčem kritiky poté, co sdílela fotografii, na které s úsměvem na tváři drží srdce žirafy, jež právě ulovila.

„Přemýšleli jste nad tím, jak velké má žirafa srdce? Jsem naprosto nadšená ze svého dárku k Valentýnu. Manžel ví, jak mi udělat radost,“ napsala dvaatřicetiletá Marelize k fotografii a sledující zděsil její šťastný výraz vedle mrtvé žirafy.

Jakmile se snímek objevil na Facebooku, žena se stala terčem kritiky a u fotografie se nachází přes tisíc naštvaných komentářů. Jen málokdo totiž dokáže pochopit úmyslný lov tak krásných zvířat. „Jsem totálně v šoku z toho, co jste udělala jednomu z nejpokornějších a nejkrásnějších zvířat na planetě,“ stojí v jednom z komentářů. „Myslím, že potřebujete odbornou pomoc. Toto může udělat jen nemocný člověk, jste psychopat,“ napsal další rozzuřený sledující.

Marelize se kritice brání a tvrdí, že žirafě už bylo sedmnáct let a zbývalo jí jen pár měsíců. Jejím dalším argumentem k zastřelení je pak to, že kontrolu nad stádem může nyní převzít mladší samec a poskytnout tím stádu novou silnou genetickou výbavu.

Chování mladé lovkyně odsoudil nejen internet, ale i organizace PETA. Proti ženě vznikla i petice, která požaduje, aby byl její facebookový účet navždy odstraněn. Zatím petice obsahuje přes 10 tisíc podpisů.

 

Zdroj: Ladbible

Články, které by tě mohly zajímat