Právě vysíláme

Mladí Američané si utahují ze smrti GEORGE FLOYDA. S úsměvem parodují jeho násilné zatčení!

5. června 2020 13:10
Mladí Američané si utahují ze smrti GEORGE FLOYDA. S úsměvem parodují jeho násilné zatčení!

Ačkoliv je momentální situace ve Spojených státech opravdu děsivá a násilní smrt černocha George Floyda potvrdila, že Amerika se stále potýká s velkým rasismem, ne všichni berou událost vážně, a naopak jí strašlivým způsobem zlehčují.

Na internetu se objevilo několik hrozivých fotografií, na kterých si mladí bílí Američané utahují z toho, co se zesnulému Georgovi stalo a společně se svými kamarády parodují jeho zatýkání. Na snímcích tak můžeme vidět, jak jeden mladík stojí na krku dalšímu klukovi a má přitom úsměv na rtech. Na sociálních sítích pak tyto fotografie byly nazvány #GeorgeFloydChallenge.

Zneuctění památky zavražděného muže a zlehčování tak vážného tématu chce řešit i policie. Zatím však byly za tento hyenismus potrestány dvě dívky, které kvůli parodii závažného případu přišly o studium na vysoké škole.

Podobné případy se pak odehrály nejen ve Spojených státech, ale i ve Velké Británii. Tři teenageři se rovněž pustili do #GeorgeFloydChallenge a nyní jsou obviněni ze zločinu z nenávisti.

 

 

 

Zdroj: Twitter, CNN

Články, které by tě mohly zajímat