Právě vysíláme

MMA zápasník JIŘÍ PROCHÁZKA se chystá na životní zápas. Přípravy jsou pořádně drsné!

9. února 2019 12:10
MMA zápasník JIŘÍ PROCHÁZKA se chystá na životní zápas. Přípravy jsou pořádně drsné!

Příprava Jiřího Procházky, který se v dubnu letošního roku utká v Japonsku o titulový pás soutěže Rizin FF, začala. Prvním kempem, který ho bude připravovat na cestě za titulem, se stal stockholmský AllStars Gym, kde trénuje i UFC zápasník Gustafsson.

„Bylo to něco neskutečného. Ráno před tréninkem jsem se rozcvičoval a trenér mi přišel oznámit, že jdeme do boje o pás Rizinu. V tu chvíli víte, že se jedná o velikou věc, o zápas, který může navždy změnit všechno. Začnete uvažovat jinak, než jste uvažovali doteď. Je to ta největší výzva, která se bojovníkovi naskytne, a vaše nejlepší ráno v životě,“ popisuje zápasník přezdívaný „český samuraj“ své bezprostřední dojmy po tom, co se o životní výzvě dozvěděl.

Mrazivá příprava

Jiří svou přípravu nepodceňuje. Známé jsou jeho výlety do hor a do lesů, kde se v mrazech připravuje na zápasy a zároveň vyrovnává stav mysli. Toho se dá podle jeho vzoru, japonského samuraje Mijamota Musašiho, nejlépe docílit na místech, kde člověk ztrácí pohodlí a pocit bezpečí. Je jedním z mnoha lidí, kteří vyznávají léčbu a revitalizaci mrazem.

„Kniha Musašiho mě dostala na cestu bojovníka, kterou jsem se rozhodl opravdu žít. Když jsem tu knihu dostal od svého trenéra Jaroslava Hovězáka, nečekal jsem, že mi udá nový životní směr. Začal jsem přijímat kodex Bushido. Nikdy jsem před zápasem nevyvolával trash talk, já se raději připravuji na zápas a věnuji se škole,“ říká „Denisa“ Procházka.

Do Švédska odletěl s osmi hodinovým zpožděním. Letěl se svým sparing partnerem Ondřejem Raškou a Andrejem Kalašnikem. I když spali jen tři hodiny, Jiří hned nastoupil tvrdý trénink. „Přes den nemám moc času komunikovat se světem, protože příprava je opravdu náročná, dvoufázová. Cítím se zdráv a v plné síle absolvovat náročné tréninky,“ popisuje Jiří.

K zápasu dojde 2. dubna v japonském městě Yokohama ve stejnojmenné hale. Jiří bude bojovat před 17.000 diváky, což je srovnatelné s audiencí Conora McGregora v UFC.

 

Galerie: Takhle vypadala Doktorka Quinnová zamlada

Články, které by tě mohly zajímat