Právě vysíláme

Modelka Emily Ratajkowski podezírá známého fotografa ze sexuálního zneužívání

17. září 2020 12:10
Modelka Emily Ratajkowski podezírá známého fotografa ze sexuálního zneužívání

Americká topmodelka Emily Ratajkowski se v nové eseji svěřila s nepříjemnou pravdou. Devětadvacetiletá modelka a televizní osobnost tvrdí, že ji v roce 2012 sexuálně zneužil fotograf Jonathan Leder. Americký fotograf obvinění popírá.

Vážná situace

Emily Ratajkowski vydala novou, osobní esej v časopisu New York Magazine, a byl to pořádný nářez. Americká modelka v dlouhém textu popsala problémy, se kterými se během kariéry potkala. Nejpozoruhodnější pasáž v textu ovšem přišla tehdy, kdy Emily popsala focení s fotografem Jonathanem Lederem.

Focení s Lederem proběhlo v roce 2012, kdy Emily bylo pouhých 20 let. Známá modelka v textu píše, že předem nevěděla, o jaký typ focení půjde. Americký fotograf ji nejprve fotil ve spodním prádle (s čímž ona problém neměla), ale po večeři ji přinutil k tomu, aby se svlékla a nafotila nahé fotky. Emily to bylo nepříjemné, ale v minulosti už pár podobných snímků nafotila, a tak se svlékla.

Nyní devětadvacetiletá modelka následně popsala, jak ji Leder po focení sexuálně zneužil. Emily se naštěstí podařilo ze situace utéct, ale trauma z toho má dodnes.

V roce 2016 vydal Jonathan Leder knihu s nahými fotkami Emily Ratajkowski bez jejího povolení. Modelka se tehdy hájila na sociálních sítích.

Jonathan Leder označil nové obvinění za „totálně falešné“ a „další pokus (od Emily Ratajkowski) získat pozornost“.

Zdroj: New York Magazine, The Sun, Variety, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat