Právě vysíláme

Modelka KENDALL JENNER musí zaplatit tučnou pokutu za propagaci kontroverzní akce FYRE FESTIVAL

22. května 2020 11:10
Modelka KENDALL JENNER musí zaplatit tučnou pokutu za propagaci kontroverzní akce FYRE FESTIVAL

Modelka Kendall Jenner musí kvůli jednomu příspěvku na svém Instagramu, v němž propagovala kontroverzní akci Fyre Festival, uhradit tučnou pokutu. Čtyřiadvacetiletá Američanka prý také neuvedla, že za příspěvek dostala od pořadatelů akce zaplaceno.

Drahý přešlap

Kendall Jenner musí kvůli propagaci nepovedené akce Fyre Festival zaplatit 90 000 dolarů, což je v přepočtu přes 2,2 milionu Kč. Peníze půjdou lidem, kteří do kontroverzního hudebního festivalu investovali nemalé částky peněz s představou, že půjde o jednu z nejpovedenějších hudebních akcí všech dob. Pravda se ukázala být opačná.

Kendall Jenner patří mezi nejslavnější modelky současnosti

Fyre Festival byla hudební akce, která se původně měla pořádat na ostrově na Bahamách v luxusních podmínkách a se špičkovými hudebními jmény. Celá akce se nakonec ukázala jako podvod. Hlavní pořadatel festivalu Billy McFarland si dnes kvůli Fyre Festivalu odpykává šestiletý trest. K tomu musí ještě zaplatit restituce ve výši 26 milionů amerických dolarů.

O akci Fyre Festival vyšel populární dokument na Netflixu

Modelka Kendall Jenner dostala za propagační příspěvek na Instagramu od pořadatelů Fyre Festivalu zaplaceno 275 000 dolarů. Podle soudního úsudku z roku 2019 ovšem rodačka z Kalifornie neuvedla, že příspěvek je placený. Kendall rovněž na sociální síti prý naznačila, že na akci vystoupí Kanye West. To se také nikdy nestalo a ani tomu nebylo blízko.

Zdroj: Good Morning America, ABC News, Netflix, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat