Právě vysíláme

Modelky protestovaly proti nevkusným oděvům během přehlídky na milánském týdnu módy!

24. září 2019 16:10
Modelky protestovaly proti nevkusným oděvům během přehlídky na milánském týdnu módy!

„Duševní zdraví není móda“. Tak zněl slogan na dlaních modelek Ayeshy Tan-Jones během představení značky Gucci na milánském týdnu módy. Genderově neutrální modelky protestovaly proti návrhům, které připomínaly starodávné kazajky.

Kontroverzní návrh

Italská módní značka Gucci bude na letošní milánský týden módy vzpomínat ještě dlouho, ovšem nejspíš ve zlém. Jako součást jarní a letní kolekce pro příští rok představila luxusní značka i starodávné kazajky – chtěla prý ukázat, jak dokáže být společnost pomocí módy kontrolována.

Tento nápad se ale některým modelkám vůbec nelíbil, a tak se rozhodly protestovat. Ayesha Tan-Jones vkročila na přehlídkové molo s nápisem „Duševní zdraví není móda“ na svých dlaních a nebála se je všem ukázat. Modelka později oznámila, že spolu se svými kolegyněmi hodlá věnovat část svého výdělků z přehlídky charitám, které pečují o lidi s duševními poruchami.

Protest Ayeshy Tan-Jones

Protest Ayeshy Tan-Jones

Módní návrháři značky Gucci po kontroverzním představení uvedli, že kazajky byly určeny pouze pro tuto přehlídku a že rozhodně nepůjdou do volného prodeje. Snad si podobné koncepty nechají návrháři příště jen pro sebe. Kazajka od značky Gucci

Značka Gucci následně uvedla, že kazajky nepůjdou na volný prodej

Zdroj: BBC, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat