Právě vysíláme

Moderátor Jakub Železný se pohádal kvůli špatnému parkování se strážníky. „Mrzí mě to,“ omluvil se

21. března 2023 15:11
Moderátor Jakub Železný se pohádal kvůli špatnému parkování se strážníky. „Mrzí mě to,“ omluvil se

Městská policie Praha na svých sociálních sítích zveřejnila dle svých slov „konverzační etudu“, jejíž součástí byl moderátor České televize Jakub Železný. Ve videu odmítá se strážníky spolupracovat a nechává si na místo přivolat státní policii. Za své chování se na twitteru omluvil. „Mrzí mě to,“ napsal.

Strážnici pražské městské policie zveřejnili minulý týden na sociálních sítích video, které zachycuje dohadování se s mužem na Václavském náměstí. Nejdříve špatně zaparkoval, na žádost strážníků o opuštění místa s autem pouze popojel a zastavil se na přechodu. Následně mezi ním a policisty došlo k výměně názorů, která trvala čtyřicet minut.

Ze záznamu vyplývá, že muž odmítal se strážníky spolupracovat. Označil jejich chování za agresivní a nechal si na místo přivolat státní policii, která mu provedla test na drogy, který předtím odmítl. Když po něm strážnici chtěli podepsat čtyři složenky, reagoval slovy: „Udělám křížek a kolečko, to je třeba můj podpis.“

Konverzační etuda

Tentokrát nenabídneme žádné akční scény v podobě hmatů, chvatů, pout či namířené pistole. Půjde spíš o jakousi „konverzační“ etudu, kterou i přes délku videa doporučujeme dokoukat až do konce. Profesionální a klidný přístup strážníků s jistou dávkou nadhledu versus … (každý nechť si dosadí to své 🙂).Snaha vyřešit banální dopravní přestupek upozorněním a výzvou k odjezdu se rozvinula ve čtyřicetiminutový proces, který vedle strážníků zaměstnal zcela zbytečně i policisty. Ale tak každý den není ten „pravý vořechový“.Milé kolegyně, milí kolegové, mimo jiné i toto je důvod, proč tu kameru pustit. Chráníte hlavně sami sebe.Sledovat nás můžete i na našem instagramovém profilu https://www.instagram.com/mp_praha/

Posted by Městská policie hl. m. Prahy on Thursday, March 16, 2023

Ačkoliv městská policie zveřejnila video s rozostřenými obličeji a zkresleným hlasem dotyčného muže, po sociálních sítích se okamžitě začala šířit informace, že jde o Jakuba Železného, moderátora České televize. Ten v pondělí večer pro Blesk odmítl situaci komentovat, naopak se dušoval, že o žádném incidentu s policií neví.

V úterý v poledne však otočil a přiznal, že na videu je opravdu on. „Včera mě přepadla bulvární TV (její právo) k jakémusi videu. Nechápal jsem. Tak jsem dnes zhlédl: Vteřina, kdy se dozvíte: blízký se neuzdraví. Zastavíte. Blbě. Strážník hned řve. Pak zapne kameru. (A MP video sestříhá). I tak měl má reakce být jiná! Mrzí mě to, omlouvám se,“ napsal moderátor.

Naznačil tak, že se v onu chvíli pravděpodobně dozvěděl o špatné zdravotní situaci svého staršího bratra Davida, který na konci února zemřel. Mluvčí strážníků Irena Seifertová přislíbila, že během úterý zjistí, kdy videozáznam vznikl, aby objasnila, zda právě tato informace mohla hrát v chování moderátora roli.

Články, které by tě mohly zajímat