Právě vysíláme

Moderátor JEREMY CLARKSON se velmi ostře pustil do GRETY! „Jsi rozmazlený fracek,“ vzkazuje aktivistce

30. září 2019 12:10
Moderátor JEREMY CLARKSON se velmi ostře pustil do GRETY! „Jsi rozmazlený fracek,“ vzkazuje aktivistce

O Gretě Thunberg už toho bylo řečeno mnoho. Šestnáctiletou školačku a aktivistku komentují snad úplně všichni a nutno podotknout, že po jejím posledním proslovu ne příliš pozitivně. Co na adresu mladé školačky řekl bývalý moderátor pořadu Top Gear?

V minulých týdnech bylo obtížné se jménu Greta Thunberg vyhnout. Její proslov na summitu v New Yorku byl totiž tak kontroverzní, že se společnost rozdělila na její příznivce a naprosté odpůrce, kteří na aktivistce nenechávají nit suchou.

Velmi ostré vyjádření na adresu mladé školačky napsal ve svém sloupku i slavný britský moderátor Jeremy Clarkson, kterému vadí především Gretino obviňování dospělých, že jí zkazili dětství. „Když má dospívající dívka záchvat vzteku, většina rodičů ji pošle do svého pokoje, dokud se neuklidní. Když se ale 16letá Greta Thunberg dostala na pódium v sídle Organizace spojených národů a měla plný adolescentní záchvat, byla ohlušena potleskem. Ale ne od mě! Protože jsem byl na záchodě, jak mi bylo zle. Jak si to dovolujeme? Ne, jak vy si dovolujete plavit se do Ameriky na karbonové jachtě za 15 milionů liber, které jste nevydělala a která má záložní naftový motor, o kterém jste se nezmínila? Je mi líto, slečno Thunberg, ale když jste se opřela do mé generace, musíte přijmout, když se já opřu do té vaší. Co pilulky, které berete, když vás bolí hlava? Co čistá voda, která teče z vašeho kohoutku? Co jídlo, které si můžete koupit v jakoukoli denní a noční dobu? Žádný 16letý člověk se o to nezasloužil. A pak se na chvíli zastavte a zamyslete nad tím, jak klidně spíte v noci s vědomím, že dospělí staví a létají se švédskými stíhačkami, aby vás udrželi v bezpečí. Dali jsme vám mobily, laptopy a internet. Vytvořili jsme sociální média, která tak rádi používáte a provozujeme banky, které tohle všechno platí. Tak jak si dovolujete stát tam a poučovat nás, vy rozmazlený fracku?” napsal Jeremy a na závěr svého textu Gretě vzkazuje, že věda nakonec hlavní ekologický problém vyřeší a ona by měla být zticha a nechat ty, kteří problému opravdu rozumí, pracovat.

To, že Clarkson rozhodně není Gretin fanoušek, netřeba víc dodávat. Jak se ale ukazuje, ne každý v jeho rodině s jeho názory souhlasí. Jeho vlastní dcera Em totiž krátce na to sdílela tweet jistého muže z Twitteru, který Gretu oslavoval jako skutečnou inspiraci, díky které se klima opět řeší, a poděkoval ji za to, že dělá svět lepším. V tomto případě se zkrátka názory otce a dcery naprosto rozcházejí.

Na jakou stranu se řadíte vy?

 

Jeremy se svou dcerou?

 

Zdroj: ladbible.com

Články, které by tě mohly zajímat