Právě vysíláme

Moderátorka ELLEN DEGENERES se veřejně omluvila! Čelí obvinění z rasismu a zastrašování

1. srpna 2020 14:10
Moderátorka ELLEN DEGENERES se veřejně omluvila! Čelí obvinění z rasismu a zastrašování

Americká moderátorka Ellen DeGeneres čelí obvinění z toxického pracovního prostředí a ohrožování, včetně podezření z rasismu. Nyní moderátorka všem svým zaměstnancům poslala omluvný email.

Na společnost Warner Media se obrátilo se stížností několik zaměstnanců. Postěžovala si i černoška, která působila rok a půl v televizi, že musela čelit urážkám ze strany téměř celého týmu, který moderátorku obklopuje. Jeden ze scenáristů pořadu měl předstírat, že ji vůbec nezná. „Promiň, ale já si pamatuju jen jména bílých lidí, co tady pracují,“ popsala situaci žena tmavé pleti, která tvrdí, že se „vtipu“ smáli všichni kolegové.

Veřejné mínění o Ellen DeGeneres šlo dolů tak dramaticky, že producenti zvažovali, co s pořadem bude dál. Pořad The Ellen DeGeneres Show staví především na přátelském chování americké moderátorky. Vysílá se téměř dvě desetiletí má přes 3 000 epizod a zaměstnává více než 1 000 zaměstnanců. Od roku 2003 sbírá různá ocenění.

Co zjistilo vyšetřování?

Nedávná obvinění  společnost Warner Media vzala velmi vážně. Pořad slavné komičky Ellen prošel interním vyšetřováním. „Ačkoli ne všechna tvrzení byla potvrzena, jsme zklamáni, že primární zjištění vyšetřování naznačila určité nedostatky související s každodenním řízením show. Warner Bros a Ellen DeGeneres jsou odhodláni zajistit pracoviště založené na respektu a začlenění,“ uvedla společnost v prohlášení.

Bývalý americký prezident Barack Obama v The Ellen DeGeneres Show

Omluvný email

Slavná komička, která si už vyzkoušela moderování Oscarů, na obvinění zareagovala až po interním vyšetřování. Ellen poslala všem zaměstnancům hromadný omluvný email,ve kterém uvedla, že budou podniknuty kroky k opravě problémů, které vyšly najevo.

„V první den naší show jsem všem na našem prvním setkání řekla, že The Ellen DeGeneres Show bude místem štěstí – nikdo nikdy nezvýší hlas a ke všem bude přistupováno s úctou. Je zřejmé, že se něco změnilo a jsem zklamaná, když jsem zjistila, že tomu tak nebylo. A za to se omlouvám. Každý, kdo mě zná, ví, že je to opak toho, čemu věřím a co jsem doufala v naši show,“ uvedla ve svém emailu Ellen a zároveň se od obvinění distancovala a dodala, že „lidé, kteří se mnou pracují, mluví za mě a zkreslují, kdo jsem, a to musí skončit“.

The Ellen DeGeneres Show

Zdroj: BBC

Články, které by tě mohly zajímat