Právě vysíláme

Moralisté se pustili do SIMPSONOVÝCH. Seriál je prý rasově stereotypní! Co na to tvůrci?

14. dubna 2018 15:10
Moralisté se pustili do SIMPSONOVÝCH. Seriál je prý rasově stereotypní! Co na to tvůrci?

Legendární seriál Simpsonovi se vysílá už 27 let a stále se těší obrovské popularitě. Žlutou rodinu ze Springfieldu miluje snad každý. Až tedy na pár lidí, kteří nyní začínají vykřikovat, že seriál je mírně rasistický.

Všichni vědí, že Simpsonovi jsou satirickým seriálem a jeho tvůrci se nebojí vyjadřovat k moderním tématům. Doposud se seriálem neměl nikdo žádný větší problém. Až nyní však vznikl krátký dokument od komika jménem Hari Kondabolu, který pojednává o Apuovi, prodavači z obchodu Kwik-E-Mart. Právě ten je prý terčem klasických rasových stereotypů a navíc k němu ani nesedí jeho indický přízvuk.

ČTĚTE TAKÉ: PŘÁTELÉ pod palbou kritiky. Seriál je prý rasistický, sexistický a homofobní!

Tvůrci seriálu se samozřejmě rozhodli na dokument zareagovat. A to rovnou v novém díle Simpsonových. V zatím poslední epizodě Marge zjistí, že její oblíbená dětská knížka, kterou předčítá Lise před spaním, dost uráží lidi jiného etnického původu. Rozhodne se tedy příběh upravit a vyjme některé pasáže a postavy. Z knihy tak udělá dokonale politicky korektní text.

To se však chytré Lise rozhodně nelíbí a proti matčiným úpravám začne protestovat. Když se tedy Marge zeptá, co má udělat, Lisa odpoví: „Těžko říct, kde je problém. Že něco, co před desetiletími bylo oslavováno a nikoho neuráželo, je nyní hodnoceno jako politicky nekorektní.“ Hned poté vidíme záběr na Lisin noční stolek, kde je fotografie právě Apua. To, aby bylo všem dostatečně jasné, komu byla její slova směřována.

 

 

Zdroj: Vulture.com

Galerie pro fajnšmekry: Takto vypadali Simpsoni, když začínali vysílat

Články, které by tě mohly zajímat