Právě vysíláme

Muž obviněný z napadení A$AP ROCKYHO byl zproštěn viny. Rapper zůstává ve vězení. Co ho čeká?

23. července 2019 11:10
Muž obviněný z napadení A$AP ROCKYHO byl zproštěn viny. Rapper zůstává ve vězení. Co ho čeká?

Natahovaný soudní proces s rapperem A$AP Rockym pokračuje. Švédský soud rozhodl, že muž, kterého policie vyšetřovala kvůli údajnému napadení rappera, je nevinný. Sám rapper je přitom stále ve vazbě a ve čtvrtek se dozví, zda bude trestán, či nikoli. A$AP Rockyho se zastali například Kanye West, jeho žena Kim a americký prezident Donald Trump.

Komplikovaný případ

A$AP Rocky je ve švédské věznici téměř měsíc a stále se neví, kdy ho švédská policie hodlá propustit. Americký rapper se ke konci minulého měsíce dostal do potyčky s mužem ve Stockholmu a od té doby čelí obvinění z hrubého napadení. Muž, kterého A$AP Rocky a členové jeho ochranky údajně napadli, byl nyní zproštěn viny. Podle švédských právníků se pouze bránil a hlavním agresorem byl člen ochranky rappera. Paradoxem ovšem je, že dotyčný bodyguard není ve vazbě a nečelí ani žádnému obvinění.

Rapper A$AP Rocky

Rapper A$AP Rocky

Rapper se ve čtvrtek dozví, zda ho čeká ještě delší pobyt ve vězení, či ne. Ve Spojených státech se A$AP Rockyho zastalo hned několik celebrit včetně Kanyeho Westa, Kim Kardashian West či rappera Post Malona. Již zmínění manželé Westovi dokonce úspěšně apelovali na prezidenta Donalda Trumpa, aby s případem A$AP Rockyho něco udělal. Prezident poté zavolal švédskému premiérovi, který mu ovšem vysvětlil, že do případu nemůže zasahovat, jelikož švédské soudy jsou na politické složce nezávislé.

Uvidíme, co ve čtvrtek řekne soud!

Zdroj: NME, RollingStone, Instagram, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat