Právě vysíláme

Muž předělal Land Rovera na pojízdnou kuchyň, pak ho poslal do dražby

21. ledna 2021 14:10
Muž předělal Land Rovera na pojízdnou kuchyň, pak ho poslal do dražby

Kuchař Hugh Fearnley-Whittingstall před pár lety předělal kvůli natáčení svého pořadu River Cottage automobil značky Land Rover z roku 1982 na pojízdnou kuchyň. Televizní show však už dávno skončila a vůz mu stál jen na dvoře. Rozhodl se ho tedy poslat do dražby.

Série River Cottage patřila ve Velké Británii mezi oblíbené. Dočkala se hned několika sérií, DVD a také knih, ve kterých Hugh Fearnley-Whittingstall o svých cestách po anglickém venkově a pátrání za divokými ingrediencemi podrobně vyprávěl.

Po celou dobu ho na cestách doprovázel jeho Land Rover z roku 1982, který si kvůli natáčení předělal na kuchyň. Pokud byste otevřeli zadní dveře automobilu, našli byste nejen plně funkční kuchyni s varnou deskou a troubou, ale také lednici, dřez či baldachýn pro případ, že by během natáčení začalo pršet. A nechybí ani místo na spaní v podobě převráceného člunu na střeše auta či koupelna s umyvadlem a sprchovým koutem.

Fearnley-Whittingstall vůz používal pětadvacet let, než se rozhodl více pořad nenatáčet. Minulý rok vůz poskytl do dražby, ještě předtím ho ale specialisty nechal kompletně zrekonstruovat.Land Rover je vždy velmi žádaným zboží a tenhle je perfektním vozidlem pro někoho, kdo chce po lockdownu vyrazit do přírody,“ uvedl šéf aukční síně Rob Hubbard.

V dražbě, která se uskutečnila v prosinci minulého roku, nakonec auto získal muž, který za něj nabídl v přepočtu přes 800 tisíc korun. Kuchař uvedl, že čekal za Land Rovera o něco vyšší částku, i tak ale odcházel z aukční síně spokojený.

Fearnley-Whittingstall není jediným kuchařem, který si nechal Land Rover předělat na kuchyň. Po jeho vzoru se k obdobnému kroku rozhodl také Jamie Oliver, který si do vysunovacích desek umístěných v kufru automobilu nechal nainstalovat mimo jiné také gril.

Zdroj: This Is Money, Bonhams

Články, které by tě mohly zajímat